מה חדש במונטריאול ?

משרד העיצוב Jean Lessard, creative designers עיצב בית מרקחת יוצא דופן על פי עקרונות הפאנג שווי


 

- בית מרקחת במונטריאול - צבעוניות עדינה ושקטה - photography Adrien Williams

בית מרקחת במונטריאול – צבעוניות עדינה ושקטה – photography Adrien Williams

משרד העיצוב Jean Lessard, creative designers סיים לאחרונה את עיצובו של בית המרקחת Uniprix בפאתי מונטריאול, בית המרקחת החדש בולט הודות לעיצוב יוצא דופן החורג מהאופי הקבוע לעיצוב חללים מסוג זה. נקודת המוצא לפרויקט הייתה לשפר את התדמית של בית המרקחת המשפחתי ולהפוך אותו למקום מפגש מעניין.

אח מחדרי הטיפול - בית מרקחת במונטריאול - photography Adrien Williams

אחד מחדרי הטיפול – בית מרקחת במונטריאול – photography Adrien Williams

Jean Lessard, המעצב שמוכר בזכות הגישה החדשנית שלו ובנטייה ליצור ניסויים חברתיים בעזרת עיצוב מגדיר כי “אנשים רוצים להגיע לחלל שמשקף את הצד האנושי של המקצוע, להגיע לחלל שמפגין אמפתיה בצורה פשוטה, אנושית, לא יומרנית המאפשרת לרוקחים להיות נגישים יותר ללקוחות”.

הפשטת החלל ממאפיינים מסחריים ושיפור מערך התנועה התבססו על מחקר ארוך שארך מספר חודשים והתוצאה היא שילוב מאוזן בין רצונות הרוקחים ורצונות המעצב המתבטאים בחלל צבעוני, מסודר ופשוט שמשפר את חווית המשתמש.

- בית מרקחת במונטריאול - התכנון החלל סודרו רק דלפקים נמוכים במרכז כדי שלמור על קו מבט פתוח - photography Adrien Williams

בית מרקחת במונטריאול – בתכנון החלל סודרו רק דלפקים נמוכים במרכז כדי לשמור על קו מבט פתוח – photography Adrien Williams

עיצוב החנות כולה מבוסס על עקרונות הפאנג שווי, החלל תוכנן על מנת לאפשר תנועה רציפה של אנרגיה, המעבדות כוללות מקבץ של דלפקים הסובבים לעיגול מרכזי שמייצר תנועה מסביב למתחם. עוד בחנות חדר רופא מעוצב ונעים ותיבת תרופות ארגונומית שהפכה להיות פינה מועדפת על ידי הרוקחים. החדרים האחרונים בחנות הם המחסן והמשרד המופרד על ידי קירות זכוכית מקומרים.

אור הוא מרכיב מרכזי וחשוב בעיצוב לפי הפאנג שווי והוא מסייע להפעלת האנרגיה, המעבדה ממוקמת בצד הצפוני המואר באור טבעי ורך החודר דרך החלונות הגדולים. גם הגוונים שנבחרו לעיצוב המעבדה, כחול ונירוסטה, מסייעים לשיפור האנרגיה מפני שהצד הצפוני בפאנג שוואי מתקשר ליסודות המים והמתכת.

- הצורניות המעוגלת יוצרת זרימה של אנרגיה בחלל - בית מרקחת במונטריאול - photography Adrien Williams

הצורניות המעוגלת יוצרת זרימה של אנרגיה בחלל – בית מרקחת במונטריאול – photography Adrien Williams

מיקום הריהוט בחלל נראה מקרי במבט ראשון אבל הוא מבוסס על חשיבה רבה, הרהיטים הגבוהים ממוקמים בהיקף ורהיטים נמוכים ממוקמים במרכז כדי לאפשר קווי מבט נקיים ופתוחים. כדי להדגיש את המימד החברתי, המעצב בחר להפוך את המעבדות, חלל המוסתר בדרך כלל, למוקד המשיכה המרכזי ובכך יצר מקום מפגש ושיחה מרכזי בחנות.

המעצב הקנדי Jean de Lessard בעל מעל 25 שנות ניסיון בעיצוב במגוון פרויקטים כגון בתים פרטיים, מסעדות, משרדים, בתי מלון, חנויות ועוד.

לתיאום פגישה עם מעצב

[lm_proxy lm-426 lm_form:14473 lm_key:89b2efde20434e279f8dfd416253a009 alsosendemail:yes]