מה חדש בבית הספר?

אקדמיית Sainte-Anne הוותיקה החליטה על שיפוץ מקיף

אחת מכיתות הלימוד. Photography Maxime Brouillet

אחת מכיתות הלימוד. Photography Maxime Brouillet

אקדמית Sainte-Anne נפתחה בשנת 1896 במונטריאול, במשך השנים המבנה העתיק כמעט ולא עבר שינוי מלבד תיקונים נקודתיים לבעיות שצצו במשך השנים. בקיץ האחרון החליטה הנהלת המוסד לצאת לשיפוץ מקיף בכדי להתאים את המבנה לסטנדרטים עכשוויים המקובלים במוסדות חינוך ברחבי העולם.

החללים הציבוריים הוגדרו מחדש על מנת ליציר קווי מבט פתוחים. Photography Maxime Brouillet

החללים הציבוריים הוגדרו מחדש על מנת ליציר קווי מבט פתוחים. Photography Maxime Brouillet

על האתגר הגדול של שיפוץ המבנה הופקד סטודיו Taktik Design, שנבחר בגלל הגישה ההוליסטית והעובדה שבחברה עובדים מעצבים רב תחומיים מוכשרים וחדשניים שמספקים פתרון מקיף לכל פרויקט החל מתכנון החלל, עיצוב הרהיטים ועד למיתוג הגרפי.

החללים החדשים נותנים פתרונות לקבוצות קטנות וגדולות. Photography Maxime Brouillet

החללים החדשים נותנים פתרונות לקבוצות קטנות וגדולות. Photography Maxime Brouillet

החלל תוכנן מחדש במטרה להצעיד את המבנה אל העתיד ולשדרג את המערכות הקיימות בו כך שבעיות התחזוקה יצומצמו. לאחר הצגת הקונספט הראשוני ואישורו, קיבלו המעצבים יד חופשית ויצרו סביבה אפקטיבית ומעוצבת המתאימה לסטנדרטים המודרניים של גופי הוראה חדשניים ברחבי העולם ומעמידה את התפתחות הילד במרכז.

פינות קסומות ברחבי המבנה נותנות פתרון למגוון צרכים של הילדים. Photography Maxime Brouillet

פינות קסומות ברחבי המבנה נותנות פתרון למגוון צרכים של הילדים. Photography Maxime Brouillet

במרכז הקונספט העיצובי הועמדו התלמידים, החלל לא מיצר פרשנות לדמיונם של ילדים אלא מתפקד כקנבס נקי עליו הם מוזמנים ליישם את היצירתיות שלהם, לחלום, להעז ולהגשים. לאחר מחקר מעמיק על שיטות לימוד חדשניות הוחלט לשנות את תכנונם של כיתות הלימוד, לפתוח חללים ציבוריים רבים היוצרים קווי מבט לאורך המבנה, מחברים בין פונקציות שונות ומכניסים אור רב לעומק המבנה.

חלוקה לצבעים בהתאם לשכבות גיל עוזרת לילדים למצוא את מקומם בקלות. Photography Maxime Brouillet

חלוקה לצבעים בהתאם לשכבות גיל עוזרת לילדים למצוא את מקומם בקלות. Photography Maxime Brouillet

כדי לעמוד בתקציב מוגדר נבחרו חומרים פשוטים אך עמידים במיוחד שיהיו יעילים לאורך שנים רבות וכל פתרונות האחסון תוכננו בגובה המתאים לילדים על מנת לאפשר לכולם גישה נוחה. פלטת צבעים עוזרת לחלק את המבנה לקבוצות גיל ומאפשרת לילדים להתמצא בחלל בצורה נוחה, וכן עוצבה סדרה של סמלים המייצרים מערכת שילוט פשוטה שמגדירה את המבנה.

הספרייה משלבת מגוון סגנונות ישיבה . Photography Maxime Brouillet

הספרייה משלבת מגוון סגנונות ישיבה . Photography Maxime Brouillet

אקדמיית Sainte-Anne זכתה במספר פרסים לאחר סיום השיפוץ עבור החדשנות של צוות ההנהלה וכן עבור עבודת צוות המעצבים.

Designers_Nicola Tardif-Bourdages, Marianne Girard, Cynthia Papineau, Damien Étienne. Photography Alexis Lavoie

Designers_Nicola Tardif-Bourdages, Marianne Girard, Cynthia Papineau, Damien Étienne. Photography Alexis Lavoie

לתיאום פגישה עם מעצב