מה התחדש בברזיל?

הנוף הקסום של הר הסוכר מצד אחד ומפרץ גואנברה מהצד השני היה הפוטנציאל הבולט ביותר של דירת הפנטהאוז בשכונת Urca בריו דה ז’נרו. בעלי הבית רכשו את הדירה בעלת התכנון הלקוי כאשר היא במצב נוראי לאחר שנים של הזנחה, מתוך אמונה כי בעזרת תכנון נכון ניתן להפוך אותה לבית חלומות.

אחד מחלונות התקרה המאיר את הסלון Fernando Guerra

אחד מחלונות התקרה המאיר את הסלון Fernando Guerra

משרד האדריכלות Studio Arthur Casas מסאו פאולו נבחרו לתכנון הדירה והחלו במשימה כאשר מולם עומדים שני עקרונות. הראשון, ליצור מערכת תנועה המאפשרת את גילוי הנוף משני צדדיו, והשני להכניס כמה שיותר אור לתוך כל קומות הדירה.

הנוף להר הסוכר Fernando Guerra

הנוף להר הסוכר Fernando Guerra

הוחלט להוסיף קומה נוספת לדופלקס המקורי, החלטה שדרשה חיזוק של כל הבניין כדי לעמוד בעומס הנוסף. תוספת הקומה גרמה לשינוי בכל מערך התנועה בדירה ולכן גרם המדרגות המקורי הוגדל ליצירת אטריום המאפשר חדירה של אור מחלונות התקרה בקומה החדשה. בנוסף, צורתו של גרם המדרגות מכוונת את המבט אל הנוף בשני צדי הדירה לאורך כל הקומות.

תוספת הקומה איפשרה פתיחה של חלונות תקרה המאירים את הדירה כולה Fernando Guerra

תוספת הקומה איפשרה פתיחה של חלונות תקרה המאירים את הדירה כולה Fernando Guerra

עיצוב הדירה התבסס על עקרונות פשוטים, זרימה ופתיחות בין הקומות, קווים נקיים ומודרניים, שילוב של חומרים טבעיים והדגשת היחס בין האדריכלות לנוף. בעל הדירה הינו מעריץ של התרבות הברזילאית ולכן הוחלט שעיקר הריהוט והאומנות בדירה יהיה מתוצרת מקומית, יחד עם צוות האדריכלים הוא בחר מגוון מיוחד ומעניין של פריטים היוצרים אוסף מרגש של עיצוב ואומנות ברזילאית מודרנית.

מגוון יצירות אומנות מקומית מופיע ברחבי הדירה Fernando Guerra

מגוון יצירות אומנות מקומית מופיע ברחבי הדירה Fernando Guerra

בקומה הראשונה של הדירה ממוקמים חדרי האורחים על מנת לאפשר פרטיות לבעלי הבית, אזורי השירות וחדרי הצוות. הקומה השנייה בדירה היא הקומה הראשית ובה ממוקמת הכניסה לדירה, מרבית הקירות בקומה זו נהרסו על מנת ליצור חלל פתוח אל הנוף. הסלון המרווח מואר על ידי חלונות תקרה הצופים אל הבריכה הממוקמת מעל, וחלונות זכוכית הפונים אל מרפסת אותם ניתן לפתוח לחלוטין על מנת ליצור חלל המשכי.

מבט אל חלונות התקרה Fernando Guerra

מבט אל חלונות התקרה Fernando Guerra

הקומה השלישית היא הקומה הפרטית ובה ממוקמת בצד אחד סוויטת השינה הראשית עם חדר אמבטיה צמוד, ובצד השני אזור אירוח חיצוני הכולל בריכה, ג’קוזי, סאונד, מטבח חיצוני ופינת ישיבה הצופה אל הנוף.

 

שירותי אורחים Fernando Guerra

שירותי אורחים Fernando Guerra

 

 

לתיאום פגישה עם מעצב

[lm_proxy lm-426 lm_form:14473 lm_key:89b2efde20434e279f8dfd416253a009 alsosendemail:yes]