מה חדש בברצלונה?

שיפוץ מקיף לדירה קומפקטית בלב העיר

מערכת מדפים תוכננה לפי ארובות העוברות מהקומה התחתונה. Photography - nieve Productora Audiovisual

מערכת מדפים תוכננה לפי ארובות העוברות מהקומה התחתונה. Photography – nieve Productora Audiovisual

MARIA & CUBÍ הוא פרויקט שעוצב עבור לקוחה עם רשימת דרישות מוגדרת היטב, ביומיום היא מתגוררת בדירה לבד ולכן ביקשה שהתכנון יתאים לסגנון חיים זה, אבל שתהיה לה אפשרות לארח בבית גם משפחה קטנה. היא ביקשה שהדירה תהיה מוארת, בהירה ומשמחת ושיהיו בה מקומות אחסון, אזורי אירוח ומנוחה.

שירותי אורחים בכניסה לדירה . Photography - nieve Productora Audiovisual

שירותי אורחים בכניסה לדירה . Photography – nieve Productora Audiovisual

לצוות העיצוב של nook architects, שרשם את כל הדרישות, נותר לחבר את הנקודות יחד ולהגשים את הרשימה בצורה הטובה ביותר. המשרד הוקם על יד שלושה אדריכלים שהכירו בזמן ההתמחות והחליטו להקים משרד משותף שמציג גישה חדשנית לפרויקטים פרטיים.

פתרונות אחסון תוכנו בהתאם לעמודים בנוים הנמצאים בדירה. Photography - nieve Productora Audiovisual

פתרונות אחסון תוכנו בהתאם לעמודים בנוים הנמצאים בדירה. Photography – nieve Productora Audiovisual

בניגוד לרוב הדירות שמגיעות למשרד לצורך שיפוץ, הדירה הזו היתה במצב טוב יחסית, והמשימה הראשונה הייתה לטפל בחלוקת החלל הבעייתית שעצרה את הזרימה בדירה ויצרה חללים קטנים, דחוסים ולא מוארים. בנוסף, לאחר בחינה של תכנית הדירה הוחלט שיש בתכנון הקיים חלקים שכבר אינם רלוונטיים לאופן החיים העכשווי ולכן היה צריך להגדיר מחדש את מרבית החללים.

פינת עבודה קטנה בסמוך לחלון. Photography - nieve Productora Audiovisual

פינת עבודה קטנה בסמוך לחלון. Photography – nieve Productora Audiovisual

החלל תוכנן מחדש על מנת להתאים למגורים ארוכי טווח, הוחלט לבטל את אחת מהכניסות המקוריות בכדי לייצר חלל מבואה ראשי ושירותי אורחים. מבואת הכניסה והמטבח הפכו למרכז העניינים של הבית והיא משמשת כנקודת מפגש בין כל חלקי הדירה גם מבחינה פרקטית וגם מבחינה ויזואלית.

דלפק קטן הצופה אל המטבח מהמסדרון. Photography - nieve Productora Audiovisual

דלפק קטן הצופה אל המטבח מהמסדרון. Photography – nieve Productora Audiovisual

המטבח מוקם בחלק מרכזי בדירה ולכן העיצוב שלו ממשיך את הקו הנקי והמינימליסטי של שאר החלל על מנת ליצר אחידות והמשכיות, ניתן לסגור את המטבח בכל עת כדי ליצר פרטיות בעזרת דלת הזזה ומחיצה יורדת שסוגרת את הדלפק.

ניתן לסגור את אזור המטבח בהתאם לצורך. Photography - nieve Productora Audiovisual

ניתן לסגור את אזור המטבח בהתאם לצורך. Photography – nieve Productora Audiovisual

שאר החלל הציבורי תוכנן כדי לנצל אלמנטים בעייתיים, אזור הטלוויזיה מוקם ליד עמוד בנוי שיצר נישה עמוקה במיוחד, האדריכלים תכננו באזור זה מגוון פתרונות לצרכי אחסון שונים המנצלים את החלל. בצד השני תוכננה יחידת מדפים דקורטיבית מברזל צבוע שהרוחב והגודל שלה נקבעו על ידי שתי ארובות העולות מהקומה התחתונה. לבסוף, נפתחה מחדש מרפסת סגורה ונוצר חלל מהנה שצופה אל העיר.

החלל תוכנן כדי להתאים למשפחה מתפתחת. Photography - nieve Productora Audiovisual

החלל תוכנן כדי להתאים למשפחה מתפתחת. Photography – nieve Productora Audiovisual

לתיאום פגישה עם מעצב