מה חדש בטורונטו?

שיפוץ של בית ויקטוריאני מסורתי בטורונטו

סטודיו לעיצוב רב תחומי בשם +tongtong סיים לאחרונה שיפוץ ותוספת מבנית לבית ויקטוריאני מסורתי בטורונטו. המבנה הפך לבית פתוח, מואר ומודרני בעזרת סדרה של מהלכים מחושבים היטב.

הדרישה של הלקוחות הייתה לבנות בית משפחה מודרני עם הרחבה של החלל הציבורי אבל בו זמנית לשמור על האופי המקורי של הבתים על מנת שישתלב באופייה המסורתי של השכונה. בנוסף, ביקשו הלקוחות לשלב ברחבי הבית חומרים טבעיים וכמות מקסימלית של תאורה טבעית.

אזור פינת האוכל

אזור פינת האוכל

המעצבים של סטודיו +tongtong קיבלו השראה מאורך החיים הכפרי הנהוג בשכונה וגם מתאריך הבנייה המקורי של הבית, חומרים תעשייתיים שולבו בעיצוב על מנת להדגיש את האיכויות האדריכליות של המבנה: משטחי אבץ בגווני אפור ושחור שולבו בקירות הבית בפנים ובחוץ, משום שלטענת המעצבים חומר זה עוזר לגשר בין העבר להווה בצורה נקייה וטבעית.

קיר טלויזיה

קיר טלויזיה

בתוך הבית, חלל אנכי עובר עוזר להחדיר אור טבעי מסקיי לייט שנמצא שלוש קומות מעל ומהווה אלמנט דומיננטי המשפיע על עיצוב כל הקומות. ברחבי כל הבית הוגדלו החלונות המקוריים על מנת להכניס אור טבעי למבנה, החזית האחורית נפתחה לחלוטין על מנת לייצר קווי מבט אל העצים הממוקמים בסוף חדר השינה. גם בחזית הקדמית של הבית נפתחו חלונות גדולים המוצללים על ידי גגון אבץ. בקומה העליונה של הבית מוקמה יחידת ההורים, הגמלון המקורי הוחלף בחלון בצורת משולש דרכו נשקפת כל השכונה, לחלון זה התאימו וילון מיוחד העוזר לייצר פרטיות.

חזית אחורית

חזית אחורית

ברחבי כל הבית תוכננו מצבי ביניים הנוצרים על ידי חיבורים בין חללים שונים שיוצרים פונקציות חדשות, הבית תוכנן על מנת לענות על צרכים משתנים של המתגוררים בו ועל מנת להשתלב כחלק בלתי נפרד מהשכונה.

לתיאום פגישה עם מעצב