מה חדש במבנים בלונדון?

שינוי משמעותי באורח החיים, שכלל מעבר לעבודה מן הבית, הוביל להחלטה לשפץ את הבית ולהתאימו לצרכים החדשים. המבנה הקיים נבנה בסגנון ויקטוריאני טיפוסי וממוקם בפרברי לונדון. משרד האדריכלים Ashton Porter היה אחראי לתכנון ולעיצוב סביבת העבודה החדשה, שכוללת תוספת של מבנה סטודיו, שמוקם מול מבנה המגורים ותכנון מחודש לחצר, המשמשת את שני המבנים.

Ashton_Porter_Architects, Photographs- Andy_Stagg, החצר מחופה כמעט במלואה בדק עץ

Ashton_Porter Architects, Photographs- Andy Stagg, החצר מחופה כמעט במלואה בדק עץ

 

עבודה מהבית דורשת יצירת הפרדה בין חיי המשפחה לבין העבודה ולנושא הוקדשה מחשבה רבה בתהליך התכנון והעיצוב. סטודיו חיצוני, שגודלו 30 מ”ר נבנה מול הבית. ניתן לעבור אליו דרך החצר והוא מחליף את חדר העבודה המסורתי שממוקם, בדרך כלל, באחד מחדרי הבית. כך הושגה הפרדה מקסימלית בין שתי הפונקציות לצד גמישות תפקודית שמאפשר התכנון – החצר משמשת גם כחיץ בין אזור העבודה לבין אזור המגורים ובשעות הערב ובסופי השבוע מתפקדת כאזור מפגש ופנאי. לאחר שעות העבודה משמש חלל הסטודיו את הילדים להכנת שיעורי בית ולמשחק במחשב.

Ashton Porter Architects, Photographs- Andy_Stagg, שינוי תפקודי לחצר בשעות הפנאי

Ashton Porter Architects, Photographs- Andy_Stagg, שינוי תפקודי לחצר בשעות הפנאי

ההשראה לבחירת החומרים עבור הסטודיו נבעה מההקשר הפרברי – קורות העץ מזכירות את גדרות העץ שסביב מבני המגורים ומקורו של האלומיניום המכופף הם מבני הגרז’ והמחסנים הצמודים לבתים. גג ירוק משדרג את בידוד המבנה ושולבה בו מערכת חימום תת רצפתי מתקדמת וחסכונית. על מנת להפריד בין הסטודיו לבין החצר, חזית המבנה מרחפת מעל פנל זכוכית ויוצרת מסך שמאפשר סביבת עבודה נעימה ללא הסחות דעת.

Ashton Porter Architects, Photographs- Andy_Stagg, חלל הסטודיו נעים ומותאם לצרכי העבודה

Ashton Porter Architects, Photographs- Andy_Stagg, חלל הסטודיו נעים ומותאם לצרכי העבודה

החצר המחודשת תוכננה בסגנון שונה מהמקובל באזורים פרבריים וחופתה כמעט כולה בקורות עץ. המראה המינימליסטי של החצר מטעה בפשטותו; באזורים מסויימים קורות העץ יכולות להתרומם ולחשוף אזורים נסתרים המיועדים למשחק ולשעות הפנאי כמו ארגז חול, בור אש ובריכת שכשוך המחוברת למים קרים וחמים ויכולה לשמש את הדיירים בכל עונות השנה. מלבד משטחי העץ, כוללת החצר גם מדשאה קטנה ומעוגלת ובריכה נוספת.

 

לתיאום פגישה עם מעצב

[lm_proxy lm-426 lm_form:14473 lm_key:89b2efde20434e279f8dfd416253a009 alsosendemail:yes]