מה חדש ברומא

צורך לעיצוב צבעוני יכול להתעורר ממספר סיבות, במקרה של הדירה הקטנה הזאת ברומא העיצוב הססגוני מהווה את הניגוד לחייו של בעל הבית, עורך דין שמבלה את ימיו בפגישות כשהוא לבוש בחליפה ועניבה. לאחר רכישת הדירה הוא ביקש מהמעצב Maurizio Giovannoni לתכנן עבורו חלל קליל, בלתי רשמי עם אווירה רגועה ונינוחה שמתאימה לאירוח, מקום בו אנשים יכולים להרגיש בנוח ללא חוקי העבודה.

הנקודה המרכזית בסלון היא טפט העוסק במוזיקת ג'אז. Photography - Mikko AlaPeijari

הנקודה המרכזית בסלון היא טפט העוסק במוזיקת ג’אז. Photography – Mikko AlaPeijari

המעצב, Maurizio Giovannoni, פיתח קונספט עיצובי בשם ”hometelling” לפיו כל הפרטים המרכיבים את עיצוב הדירה מספרים את אותו הסיפור על מנת להעצים את הקונספט העיצובי בדירה. בדירה זאת הקונספט המרכזי הוא הצבע הצהוב, צבע המשקף את ימי השמש השמחים בילדותו של בעל הדירה בחצי האי סורנטו בדרום איטליה, ומייצג את הנוסטלגיה שהוא חש לילדותו ברומא הסואנת.

יציאה למרפסת ההיקפית גם מחדר השינה. Photography - Mikko AlaPeijari

יציאה למרפסת ההיקפית גם מחדר השינה. Photography – Mikko AlaPeijari

העיצוב של הדירה ייחודי ויוצא דופן בנוף הדירות ברומא, ברחבי הדירה ישנו מגע אומנותי נרחב בצורת מתנות רבות שקיבל בעל הבית מאומנים שונים. קקטוסים ניידים מברזל מהאדריכל והמעצב Marco Ferranti  וספרייה מעוצבת מעץ וברזל של קבוצת האדריכלים הטיוואנים Ganna Studio. המוקד המרכזי של החלל הציבורי הוא טפט של חברת Perswall המציג את מיטב מוזיקאים הגדולים ביותר בהיסטוריית הג’אז.

מדפי ספרים מברזל ועץ. Photography - Mikko AlaPeijari

מדפי ספרים מברזל ועץ. Photography – Mikko AlaPeijari

Maurizio דוגל כי המבט הראשון הוא החשוב ביותר, קו המבט הנגלה עבור כל מי שנכנס לדירה, כמו פרק ראשון בספר מעניין או תו ראשון ביצירה מוזיקלית, המבט הראשון מגדיר את המכלול. במקרה זה הסלון מגדיר את אופי הדירה, הוא מזמין אנשים להיות חופשיים ולגלות צדדים שונים באופי שלהם.

קקטוסים מברזל שניתנו במתנה לבעל הדירה. Photography - Mikko AlaPeijari

קקטוסים מברזל שניתנו במתנה לבעל הדירה. Photography – Mikko AlaPeijari

בתחילת השיפוץ, הדירה הייתה מחולקת באמצעות קירות פנימיים רבים, בזמן השיפוץ הוסרו כולם כדי לתת לאור לעבור בצורה חופשית בחלל, וכך נוצר חלל פתוח והמשכי. גם חדר השינה פתוח בחלקו, הוא מופרד מהחלל הציבורי על ידי ארונית ספרים מעוצבת. בניגוד לסלון המעוצב בצורה דומיננטית, המטבח הינו צנוע ומינימליסטי ומעוצב בגווני לבן עם נגיעות קטנות של צהוב. הריצוף במרפסת הגדולה המקיפה את הדירה זהה לריצוף הפנים כדי ליצור תחושה של חלל גדול יותר הממשיך כלפי החוץ.

מחיצה פתוחה המפרידה את חדר השינה מהסלון. Photography - Mikko AlaPeijari

מחיצה פתוחה המפרידה את חדר השינה מהסלון. Photography – Mikko AlaPeijari

לתיאום פגישה עם מעצב