אדריכל החודש הוא עופר סגס

ספטמבר 14

אדריכל החודש הוא עופר סגס

 

עופר סגס הוא אדריכל שמאמין בהידברות, הקשר האישי שנוצר עם לקוחותיו הוא התבלין שהופך את הבתים שלהם לייחודיים ויחידים במינם. סגס יצא לדרך עצמאית לפני 12 שנים, לאחר שלמד בארה”ב ובישראל ועבד כאדריכל במשרדו של אדריכל גידי בר אוריין. היום, ממשרדו שבגבעתיים, הוא עוסק בכל התחומים – בניה פרטית, עיצוב פנים ובניה ציבורית. “אני לא מגביל את עצמי ואוהב את כל הטווח, לעסוק בתכנון, בעיצוב פנים או בבנייה רק מרחיב עבורי את היריעה ומרתק אותי יותר”.

 

 

בית חדש בתכנונו של אדריכל עופר סגס - הדמיה באדיבות עופר סגס

בית חדש בתכנונו של אדריכל עופר סגס – הדמיה באדיבות עופר סגס

הנושא החשוב ביותר בעיניו בתכנון בית הוא התאמתו לבעליו. “במפגש עם אנשים שמבקשים ממני לתכנן להם בית אני מבקש מצד אחד לדעת על החלומות שלהם, ומבקש מהם לפרוט אותם, להכין רשימה של כל מה שהם רוצים, להגדיר מה זה בית עבורם וכיצד הם רואים חיים בבית. לכך אני מצרף את התכנים שלי, במובן של איך אני חושב שבית בישראל צריך להראות, ומה סוג הקשר בין בית לבין המקום שבו הוא נמצא – בית בת”א, בירושלים או בצפון הארץ לא יכול להיות אותו בית, הוא צריך להיות קשור למקום בו הוא צומח”.

זה נכון גם לגבי המטבח. הפעם צילמנו מטבח של דקור שתכנן סגס עבור בית שבנה בקיסריה. הבית תוכנן כשהוא משקיף אל מגרשי הגולף בקיסריה. סגס השתמש במיקום הראשוני ליצירת קונספט רעיוני ומבני, הקיר החזיתי לרחוב אטום יחסית, הוא עולה ומתקפל לגג שהופך לפרגולה ומשמש כמצחיה המשקיפה אל הנוף, היא מאפשרת לו לחדור למבנה ומצד שני מסייעת בשמירה על פרטיותו. בתכנון המטבח בא לידי ביטוי הקונספט הרעיוני ששימש כבסיס לתכנון הבית.

 

מטבח של דקור בבית חדש בתכנונו של אדריכל עופר סגס.

מטבח של דקור בבית חדש בתכנונו של אדריכל עופר סגס.

ערך מוסף: “אחד הדברים החשובים בעיני בתכנון ועיצוב בית הוא יצירת קשר בין הבית לבין המיקום שלו והאנשים שחיים בו. אני מאמין בחיבור בין הדברים, אם הצלחתי הבניין והעיצוב יצאו טוב, הלקוחות ירגישו שהבית ייחודי להם ויהיו מאושרים בו. אם לא ניתן דגש ליצירת הקשר המיוחד, מדובר בשכפול סדרתי של בתים, תבנית שמועתקת ממקום למקום, מבחינתי זה כשלון”.

 

הכי אוהב בעבודה: “את הקשרים הבינאישיים שנוצרים עם אנשים. העבודה שלי משלבת בין היכולת לתכנן ולעצב לבין יצירת קשר עם הלקוחות, אני שומע על הצרכים שלהם והמטרה שלי היא ליצור להם את הסביבה הנכונה ולבנות חללים שיתאימו לחיים שלהם ויעשירו אותם. יצירת הקשר עם האנשים היא החלק המהנה ביותר בעבודה שלי”.

 

המפגש עם דקור: “כשביקרתי באולם התצוגה של דקור התלהבתי מרמת הגימורים והפרטים של החברה, הם מאוד מדויקים. כשהתחלתי לעבוד עם דקור גיליתי ששירות הלקוחות הוא ברמה גבוהה ושעמידות המטבח היא לאורך שנים. מבחינתי, דקור היא חברת ייצור המטבחים המובילה בישראל. הלקוחות שלי מאוד מרוצים מהעבודה אתכם וגם אני”.

 

מעריך במיוחד: “בעבודה עם דקור יש לי חופש לעשות מה שאני רוצה, לא מגבילים אותי לעבודה עם יחידות מסויימות ואני יכול להתאים את תכנון המטבח לבית שאני מתכנן. החופש  ביצירה חשוב לי”.

 

עוד קצת: “אני מעדיף לעשות את כל העבודה בעצמי, מתכנון הבנייה, דרך הרישוי, עיצוב הנגרות ופריטי הרהוט בבית ועד הגינה. אני מעדיף לתפור את כל החבילה בעצמי כדי שתהיה תמונה אחת כוללת”.

 

מטבח של דקור בבית חדש בתכנונו של אדריכל עופר סגס.

מטבח של דקור בבית חדש בתכנונו של אדריכל עופר סגס.

מה חדש בקליפורניה? מנורות משאריות של עץ ברוש

המעצב האמריקאי Paul Foeckler מייצר גופי תאורה ופסלים עוצרי נשימה משאריות של עצי ברוש קליפורניה עבור המותג האישי שלו הנקרא Split Grain. עבודתו של המעצב משלבת את היופי הקיים באלמנטים מהטבע ועבודת מלאכה מדוקדקת, שילוב זה מציג את הטוב שבשני העולמות והופך את גופי התאורה לאלמנט עיצובי ייחודי המתאים לחללים רבים.

 

גופי התאורה מעוצבת בצורה מיוחדת לכל גזע_Split Grain

גופי התאורה מעוצבים בצורה מיוחדת לכל גזע_Split Grain

 

Foeckler  בוחר ידנית חתיכות של עצי ברוש קליפורניה שנפלו לקרקע באזור מגוריו, היופי של גזעי העץ הנבחרים נובע מהשוני שלהם, שוני הנוצר כתוצאה מהזמן והתהליכים הטבעיים שעברו על כל עץ. כל גזע מקבל טיפול אישי המותאם לצורה ולמאפיינים הוויזואליים שלו, טיפול זה נועד כדי להדגיש את השכבות הטבעיות של העץ, את הפגמים שהתפתחו בו ואת הצורה המיוחדת שהוא קיבל.

לאחר הטיפול הראשוני שעובר העץ, הוא נפרס בדיוק רב לפרוסות דקות המגדירות את גוף התאורה, פרוסות העץ מולבשות על בסיס זכוכית שקופה המאפשרת לכוון את המרחקים בין הפרוסות וגם עוזרת להעביר את האור לאורך המנורה כולה. בחלקו התחתון של הגזע משולבת תאורת לד חסכונית ועדשה מפזרת המעצימה את האפקט הוויזואלי הנוצר. העבודה המדויקת שכל גוף תאורה מצריך מגיעה לעיתים לכמאה שעות עבודה עבור כל אובייקט, ובכך הופכת את גופי התאורה ליצירות אומנות.

עבודתו של Foeckler מדגישה את היופי והעוצמה הקיימים בטבע על ידי הדגשה של מאפייני העץ בעזרת אור, ובכך נוצרת משמעות חדשה למושג עץ טבעי. פרוסות העץ הדקות מעניקות הצצה חדשה ומרתקת לסיבי העץ, לטבעות העץ ולעובדה שאין חתיכות עץ זהות, ולכן אין גם מנורות זהות, כל מנורה היא עבודת יד חד פעמית.

 

מנורת שולחן_Split Grain

מנורת שולחן_Split Grain

 

בניגוד למנורות רגילות המפיצות את האור מחלקן התחתון או העליון, מנורה זאת מפיצה את האור לכל אורכה ובכך יוצרת חווית הארה נעימה. מנורות ופסלים אלו הם מוקד משיכה אסתטי ומרגש המשלב עקרונות מסורתיים ומודרניים בשלבי יצירתם.

את עבודותיו של Paul Foeckler ניתן לרכוש בחנות המקוונת שלו – https://www.etsy.com/shop/SplitGrain

 

 

מה חדש במנהטן? סניף של רשת המלונות citizenM

 

מלון חדש ברשת citizenM נפתח בחודש אפריל האחרון בטיימס סקוור במנהטן, הוא כולל 230 חדרים המעוצבים לפי הקונספט של הרשת, לובי שמייצר אווירה נעימה וביתית ובו זמנית גם מודרנית ועירונית, מרפסת גג בעלת נוף פנורמי לעיר ועוד נקודות מעוצבות רבות.

 

הכניסה למלון מטיימס סקוור_adrian gaut for concrete

הכניסה למלון מטיימס סקוור_adrian gaut for concrete

 

את המלון עיצב משרד האדריכלות Concrete Architectural Associates שמתמחה ביצירת קונספטים מיוחדים. הוא נבחר על ידי הרשת שהחלה את דרכה באמסטרדם ומיתגה את עצמה כרשת בתי מלון מעוצבים שמותאמים לאנשי עסקים המבלים זמן רב בנסיעות, ומציעים חווית אירוח במחיר ידידותי. הסניף במנהטן הוא הסניף הראשון מחוץ לאירופה, העיצוב הדומיננטי והמיקום במרכז העיר מבטאים את עקרונות הרשת שמבקשת להעניק לאורחיה אווירה של יותר בפחות, לספק אווירה מפוארת ומפנקת במחיר שווה לכל נפש. עיצוב החדרים מתבסס על הרעיון כי מיטה טובה ומקלחת טובה הם הדברים החשובים ביותר בביקור מהיר בעיר. בנוסף, לפי תפיסת הרשת, כאשר אנו נמצאים בבית אנחנו מבלים את מרבית זמננו בחללים הציבוריים של הבית ולכן ישנה השקעה עיצובית אדירה כדי ליצור אווירה נוחה השומרת על אופייה של העיר.

 

מבט אל הלובי המעוצב והגלריה_adrian gaut for concrete

מבט אל הלובי המעוצב והגלריה_adrian gaut for concrete

 

החדרים במלון מעוצבים בצורה חסכונית, ידידותית וללא אלמנטים מיותרים, כל חדר כולל מיטה זוגית מפנקת, חלון מקיר לקיר, מקלחת מפוארת עם ראש גשם, טלוויזיה עם מגוון ערוצים וסרטים ואינטרנט חינמי. בנוסף כל חדר מצויד בטאבלט המאפשר שליטה על כל מאפייני החדר כמו תאורה, מיזוג, וילונות וכמובן יכול לשמש גם לגלישה ברשת או להאזנה למגוון המוזיקה הרחב של המלון.

 

חדר שינה_adrian gaut for concrete

חדר שינה adrian gaut for concrete

 

החללים הציבוריים במלון מעוצבים בצורה צבעונית ומזמינה והם מעודדים פעילות חברתיות על ידי שילוב של ספרים, מגזינים, טלוויזיות ופינות ישיבה רבות ומגוונות. בקומת הגלריה מעל הלובי ניתן לעבוד בשקט ואפילו להדפיס מסמכים ללא עלות או לרכוש מוצרים שונים בחנות הנוחות. עוד במלון מסעדה הפתוחה 24 שעות ביממה, חדר כושר הממוקם באחת הקומות האחרונות וצופה אל העיר, מרפסת יוגה ואפשרות לצ’ק אין וצ’ק אאוט אוטומטיים.

 

 

מה חדש בפורטוגל? Casa Varatojo. מפתיע

מזרחית לעיר וטרס בפורטוגל, על גבעה ממנה נשקף נוף מדהים, ניצב בית Varatojo אותו תכנן משרד האדריכלים Atelier Data. צורתו המצולעת של המגרש ייחודית ועל מנת לנצל את השטח, את החשיפה לשמש ואת כיווני הרוח שסביבו באופן מיטבי, תוכנן הבית בצורת ספירלה הדרגתית, המתחילה ברמפת הכניסה וצוברת גובה עד לנקודת השיא, שהיא גובהו המלא של הבית. שטחו של הבית כ-380 מ”ר והוא מחולק לשלושה מפלסים.

 

 

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, עיצוב מינימליסטי אך חם ועשיר

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, עיצוב מינימליסטי אך חם ועשיר

 

בקומת הקרקע מוקמו החללים הציבוריים – מטבח, סלון ופינת אוכל, שתוכננו כחלל פתוח והמשכי. מצדה השני של הקומה מוקמו חדרי אורחים וחדרי השינה של הילדים, המופרדים מהחלל הציבורי באמצעות אזור משחקים ועבודה. בקומה הראשונה נמצאת סוויטת ההורים והיא כוללת מרפסת צפונית גדולה וחדר רחצה עם חלון הפונה אל הגינה. במרכז הקומה התחתונה מוקמה בריכה המשקפת את הנוף המרשים, ממנה ניתן להגיע לשתי גינות פרטיות משני צידי הבית.

 

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, הנוף המרהיב משתקף דרך הבריכה

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, הנוף המרהיב משתקף דרך הבריכה

 

סקלת החומרים בהם נעשה שימוש בבית מייצגת שילוב בין טכניקות וחומרים מסורתיים לבין חשיבה עדכנית ונסיונית, תוך העדפת חומרים ממוחזרים. חומרים עיקריים במבנה הם עץ, שעם, בטון וגבס, ולצדם אדני רכבת שמשמשים כאן כמעין גדר המלווה את רמפת הכניסה.

 

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, חלל ציבורי פתוח והמשכי בקומת הקרקע

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, חלל ציבורי פתוח והמשכי בקומת הקרקע

 

עיצוב הפנים של הבית מודרני ומינימליסטי, בחירת החומרים יוצרת עושר של טקסטורות בחללי הפנים ומדגישה את הנוף המרהיב הנשקף דרך החלונות הגדולים. בתכנון האזורים החיצוניים נעשה מאמץ לשלב בין התכנון לבין הנוף המקומי, האדריכלים בחרו צמחייה מקומית שמתחשבת בסוג הקרקע ובתנאי מזג האוויר.

 

Atelier Data, תכנית קומת קרקע

Atelier Data, תכנית קומת קרקע