מה חדש בדקור? הפונקציות שכולל האי במטבח הולכות ומתרחבות

זה מכבר הפך המטבח לחלל המרכזי בבית הישראלי, ומכאן היתה הדרך קצרה להפיכתו של האי במטבח למרכזי. “בעבר שימשו האיים שהוצבו במרכז המטבח בעיקר לעבודה, היום יותר אנשים מציבים במטבח איים גדולים ומרווחים במיוחד ומקיימים עליהם לא רק את ארוחות היומיום אלא גם ארוחות משפחתיות. האיים הנפוצים כיום מתחילים ממידת אורך של 1.2 מטר ומגיעים עד 4.5 מטר”. אומרת רינה אלקובי, מעצבת ראשית ומבעלי חברת Decor. “המגמות הבולטות הן שימוש בגרניט, קוריאן ועץ. אנחנו ממליצים להתאים את האי לכל המשתמשים בו, יש היום אפשרויות רבות – לכוונן את גובהו של חלק מהאי, באופן חשמלי, לשלב בו כיורים, מכשירי חשמל עם מעליות שעולות ויורדות, קולטי אדים, תושבות לטאבלט וכמובן לעשות בו שימוש לצורכי אחסון”.

הקצפת של המטבח , רשת דקור.

הקצפת של המטבח , רשת דקור.

הקצפת של המטבח , רשת דקור .

הקצפת של המטבח , רשת דקור .

הקצפת של המטבח , רשת דקור.

הקצפת של המטבח , רשת דקור.

הקצפת של המטבח , רשת דקור.

הקצפת של המטבח , רשת דקור.

מה חדש בגרמניה? קולקציית גופי תאורה

משרד העיצוב של המעצב הגרמני Daniel Becker התחיל את דרכו בברלין בשנת 2010, מאז הוא מספק שירותי עיצוב בנושאי תאורה, עיצוב רהיטים, עיצוב תערוכות ופתרונות ללקוחות עסקיים.

גופי תאורה תלויים בקטרים שונים. Daniel Becker

גופי תאורה תלויים בקטרים שונים.
Daniel Becker

קולקציית Elaine מבוססת על מנורה שתכנן המעצב בזמן לימודיו באוניברסיטת Braunschweig לאומנויות בגרמניה, המנורה עוצבה כחלק מקורס שהתעסק ברדי מייד, עיצוב מוצר חדש ממוצרים יום יומיים קיימים. המנורה המקורית נבנתה מכ-150 בסיסים של מנורות שבת שבמרכז כל אחד מהם מוקמה מנורה זעירה, ההשראה העיצובית נבעה מצורתם של לויינים ישנים שהיו נפוצים באמצע המאה הקודמת.

לוחות אלומניום מכופפים ובמרכזם נורת לד זעירה. Daniel Becker

לוחות אלומניום מכופפים ובמרכזם נורת לד זעירה.
Daniel Becker

כשנתיים לאחר סיום הלימודים, פנתה חברת התאורה ההולנדית Quasar למעצב בבקשה לתכנן גרסה חדשה ומותאמת ליצור, לאחר תהליך עיצוב והתאמה נמצאה פרשנות חדשה לאותו גוף תאורה בצורה של קולקציה יוקרתית ומעוצבת.

גוף תאורה אלגנטי ומעוצב. Daniel Becker

גוף תאורה אלגנטי ומעוצב.
Daniel Becker

את בסיסי נרות השבת המקוריים מחליפים משטחי אלומיניום מכופפים המחזירים את אור נורות הלד הממוקמות במרכז כל משטח, כל מחזירי האור מחוברים למסגרת עדינה ומינימליסטית העשויה מפרופילים של נירוסטה שמכילים גם את המעגל החשמלי. ניתן לשלוט בצבע של גוף התאורה על ידי החלפת גוון הנורות ליצירת מראות שונים.

הקולקציה כוללת גופי תאורה תלויים במספר גדלים, גוף תאורה צמוד תקרה ומנורה עומדת.

גוף תאורה תלוי מאורך. Daniel Becker

גוף תאורה תלוי מאורך.
Daniel Becker

מה חדש באיטליה?

הנוף הקסום והפראי של ההרים הדולומיטים בדרום טירול, נפה בצפון איטליה, הם חלק בלתי נפרד מהעיצוב המרגש של צמד בתי נופש בשם Mirror Houses. כפי ששמם מגלה, חזית אחת של בתים אלו מחופה במראה שהופכת אותם לתמונה מרשימה של הנוף הקיים ובו זמנית גם לחלק בלתי נפרד מהסביבה.

הבתים מוגבהים מהקרקע ותאורה סמויה עוזרת ליצור מראה של ריחוף. Photography Oskar Da Riz

הבתים מוגבהים מהקרקע ותאורה סמויה עוזרת ליצור מראה של ריחוף.
Photography Oskar Da Riz

האדריכל Peter Pichler תכנן את הבתים עבור בעל הנכס, המתגורר בבית חווה משוחזר משנות ה-60, הוא ביקש לבנות בתי נופש המיועדים להשכרה לחופשות יוקרתיות תוך שמירה על פרטיות לאורחים ולבעלים. למתארחים בבתים אלו יש מבנה פרטי, מאובזר ומעוצב המאפשר להם ליהנות מחוויה אדריכלית מיוחדת ומחופשה בלב הטבע.

הבתים מנותקים אחד מהשני כדי ליצור פרטיות. Photography Oskar Da Riz

הבתים מנותקים אחד מהשני כדי ליצור פרטיות.
Photography Oskar Da Riz

לכל אחד מהמבנים יש כניסה וחנייה פרטית וכל יחידה כוללת מטבח, סלון, פינת אוכל קטנה, חדר רחצה וחדר שינה עם סקיילייט גדול הצופה אל השמיים. עיצוב הפנים של היחידות עדין, נקי ונותן במה מלאה לנוף הנשקף מהחלונות, אבל בו זמנית כל בית מאובזר עד הפרט האחרון כדי להבטיח נוחות מקסימלית לאורחים.

הנוף הנשקף מתוך היחידה. Photography Oskar Da Riz

הנוף הנשקף מתוך היחידה.
Photography Oskar Da Riz

הבתים מוסטים אחד מהשני כדי לספק פרטיות ושניהם מוגבהים מהקרקע על ידי בסיס פנימי על מנת ליצור מראה של ניתוק המודגש בעזרת תאורה סמויה. החזית המזרחית של הבתים עשויה מקירות מסך ופונה אל הנוף, החזית הדרומית והחזית הצפונית משלבות קירות זכוכית ההולכים ונסגרים ללוחות אלומיניום מושחר והחזית המערבית מחופה כולה מראות.

חזיתות הצד משלבות זכוכית עם לוחות אלומניום מושחר. Photography Oskar Da Riz

חזיתות הצד משלבות זכוכית עם לוחות אלומניום מושחר.
Photography Oskar Da Riz

מנקודות מסוימות בנכס ניתן לראות את בית החווה המשוחזר משתקף על החזיתות המודרניות של בתי הנופש, בנקודות אלו ניתן לראות איך הניגודים המוחלטים בין האדריכלות המסורתית לאדריכלות המודרנית מתקיימים יחד בהרמוניה.

פנים הבתים מעוצב בקווים נקיים ושקטים. Photography Oskar Da Riz

פנים הבתים מעוצב בקווים נקיים ושקטים.
Photography Oskar Da Riz

מה חדש באוסטרליה? Clovelly House

דיירים שהתגוררו בקוטג’ קטן וצנוע, הממוקם על מדרון עם מבט ישיר ופתוח אל האוקיינוס, פנו אל משרד האדריכלים Rolf Ockert בכדי לתכנן עבורם בית חדש. לאחר שהתגוררו בשטח מספר שנים, הכירו לעומק גם את יתרונותיו הברורים של השטח וגם את חסרונותיו וביקשו בית שיוכל להתמודד עם מגבלות האתר ויחד עם זאת לנצל את תנאי השטח לטובתו.

Sharrin Rees. הבית ממוקם על מדרון הצופה אל האוקיינוס.

Sharrin Rees. הבית ממוקם על מדרון הצופה אל האוקיינוס.

הבית פונה לכיוון האוקיינוס ונשקף ממנו נוף פנורמי מרהיב אולם הקרבה לאוקיינוס יצרה אתגרים תכנוניים רבים, החל מהתמודדות עם רוחות חזקות ועד למגבלות של פרופורציות הגג בכדי שלא יסתיר את הנוף לבתים השכנים. הים והנוף ממוקמים מדרום למבנה, כדי להדגיש את המבט לכיוונם ולוודא כניסה מקסימלית של אור טבעי, המגיע מכיוון צפון, תוכננו מספר פתחים בגג שתחתם נבנו חללים כפולים. החללים הכפולים ותכנון הפתחים, יחד עם פתחים תפעוליים ברצפה, מאפשרים אוורור טבעי של המבנה, המנצל את הבריזה הטבעית המגיעה מכיוון האוקיינוס ונעה דרומה.

Sharrin Rees. חלונות קבועים בעלי זיגוג כפול בחזית הצפונית.

Sharrin Rees. חלונות קבועים בעלי זיגוג כפול בחזית הצפונית.

צורת הגג המשופעת מאפשרת את כניסת האור הטבעי תוך שמירה על מבט פתוח אל הנוף גם מהבתים השכנים ומהרחוב. צורת הקירות מהווה תמונת ראי לצורת הגג ויוצרת מראה גיאומטרי מורכב וכן מאפשרת הצללה על גבי החזית. הרוחות החזקות שאינן מאפשרות פעילות נעימה ונוחה לכיוון הנוף, הובילו להחלטה המפתיעה למקם בחזית הצפונית חלונות קבועים בלבד, בעלי זיגוג כפול שמאפשרים מבט אל הנוף, תוך שמירה על תחושה נוחה ואינטימית.

Sharrin Rees. המרפסות מוקמו בחזית הצפונית בגלל הרוחות החזקות.

Sharrin Rees. המרפסות מוקמו בחזית הצפונית בגלל הרוחות החזקות.

בתכנון נוצל המדרון הטבעי של האתר, כך שמצד הרחוב גובהו של הבית הוא שתי קומות בלבד אך מצד המדרון הרוויחו המתכננים קומה נוספת, בה מוקמו הפונקציות הדורשות שקט ופרטיות, כמו ספרייה וחדר עבודה. החללים הציבוריים, כולל יציאה לגינה צפונית ובריכה, מוקמו בקומת הכניסה, בקומה העליונה מוקמו חדרי השינה. החומרים שנבחרו הם נגזרת של הקרבה לאוקיינוס ולרמות הלחות והמליחות הגבוהות. המתכננים ביקשו לשמור על מראה יוקרתי אך מחוספס, כמו שרידי ספינה עתיקה וקיבלו השראה מהצבעוניות בשטח – סלעים בגווני אפור ואדום והאוקיינוס על גווניו התכולים והירוקים. לכך הוספו הבטון, שמלבד קירות החוץ נבחר גם עבור תקרת הסלון, רצפת עץ כהה וקירות ועמודים קונטרסטיים לבנים.

 

Sharrin Rees. נוף מדהים מכל חללי הבית.

Sharrin Rees. נוף מדהים מכל חללי הבית.

 

 

פברואר 15

משרד האדריכלות קינן אדריכלים בבעלותם של האחים והשותפים אלי ומקס קינן, פעיל כבר כ- 18 שנה. הסניף הראשון שהקימו האחים קינן באשדוד נותן מענה לפרויקטים באזור השפלה ודרומה, ואילו הסניף בתל אביב עוסק בפרויקטים באזור המרכז וצפונה. עיקר עיסוקו של המשרד בבניה ותכנון של וילות יוקרה, עיצוב פנים לפנטהאוזים ודירות, עיצוב חללים מסחריים, משרדים, אולמות אירועים ודירות לדוגמה.

עיצוב: קינן אדריכלים צילום: אלון תלמי

עיצוב: קינן אדריכלים
צילום: אלון תלמי

המשרד דוגל בליווי מלא של הלקוח החל משלב התכנון הראשוני ועד האבזור הסופי, תוך הקפדה על רמת עיצוב גבוהה, פונקציונליות, התאמה אישית לצרכי הלקוח ובחירת חומרי גמר איכותיים. החלוקה בין האחים היא שמקס מתעסק בתכנון, בעיצוב ובליווי של הלקוחות בכל תהליך בחירת חומרי הגמר והאלמנטים העיצוביים, ואלי מופקד על הניהול, ביצוע, פיקוח וההיבטים הטכניים של הפרויקט.

המטבח המצולם נמצא בפנטהאוז הצופה אל הים במרינה באשדוד, הדירה שופצה לאחר שמרבית הילדים עזבו את הבית וצרכיהם של בעלי הדירה השתנו. מכיוון שבעלי הבית מארחים את הילדים והנכדים כמעט בכל סוף שבוע, המטבח תוכנן כחלק מהחלל הפתוח של האזור הציבורי הצופה אל החלונות הגדולים. בעלי הבית ביקשו לתכנן כמות גדולה של מקומות אחסון ולאפשר עבודה נוחה במטבח מבלי להתפשר על המראה.

עיצוב: קינן אדריכלים צילום: אלון תלמי

עיצוב: קינן אדריכלים
צילום: אלון תלמי

ערך מוסף: “אנחנו מספקים שירות מלא ללקוחות שלנו, וזאת היא גם הסיבה שיש לנו כמות גדולה של לקוחות חוזרים, אנחנו מבצעים את הפרויקט על כל שלביו בצורה היצירתית ביותר על מנת לענות על הצרכים של הלקוחות שלנו. בנוסף, יש לנו חברת בת בשם Maxeli, המייבאת ריהוט יוקרתי ואביזרים נוספים להשלמת עיצוב הבית, וכך אנו מספקים ללקוחותינו פריטים ברמה גבוהה במיוחד עם החותמת העיצובית שלנו ישירות מהספק”.

הכי אוהבים בעבודה: “את שלב התכנון בו הקונספט העיצובי מתחיל להתגבש ואת שלב בחירת כל חומרי הגמר והריהוט יחד עם הלקוחות”.

עיצוב: קינן אדריכלים צילום: אלון תלמי

עיצוב: קינן אדריכלים
צילום: אלון תלמי

המפגש עם דקור: “המפגש עם דקור התחיל כשפתחנו את המשרד הראשון לפני 18 שנה, מאז אנחנו עובדים ומתפתחים יחד עם דקור. במשך השנים קיבלנו מענה מדוייק לכל רעיון עיצובי שהעלנו וגם התאמה לצרכים המשתנים של מגוון הפרויקטים שלנו”.

הכי אוהבים בעבודה מול דקור: “אנחנו אוהבים במיוחד את איכות המוצר, את הטכנולוגיה המתקדמת ואת השקט שאנחנו והלקוחות מקבלים מהתהליך, חשוב לציין גם את העובדה שהתוצאה הסופית היא מוצר איכותי ובעל ערך שמחזיק מעמד במשך שנים”.

עוד קצת: “המטרה היא תמיד לחשוב צעד אחד קדימה ולדאוג לכל הרצונות של הלקוח, לדאוג שהתוצר הסופי יהיה מעוצב אבל גם בטיחותי וחוקי ולהתאים את עצמנו לטעם המשתנה של הלקוחות שלנו”.

 

עיצוב: קינן אדריכלים צילום: אלון תלמי

עיצוב: קינן אדריכלים
צילום: אלון תלמי

לאתר של קינן אדריכלים : www.keinan-arch.com