השימוש של מנדפים מנירוסטה במטבח

 

במטבחים רבים נוכל למצוא את המנדפים, אשר ברוב המכריע של המקרים, יהיו עשויים מנירוסטה. התפקיד של מנדפים מנירוסטה, הוא בעצם לשמש אותנו לעבודה בטוחה יותר ויעילה יותר בתוך המטבח. באמצעות המנדפים, אפשר להוציא החוצה את כל העשן והאדים שיש בסביבת המטבח, וכך העבודה באזור היא הרבה יותר בטוחה ונוחה. כך גם ניתן למנוע מריחות שונים לצאת משטח המטבח – ולכן נהוג להשתמש במנדפים הללו קודם כל במטבחים תעשייתיים ומסחריים. אולם, מדוע זה חשוב כל כך שהמנדפים במטבח יהיו עשויים דווקא מנירוסטה? מה יש בנירוסטה שהופך אותה מושלמת כחומר גלם למנדפים בבישול? אם אתם מעוניינים לייעל את הבישול שלכם במטבח, התחילו לקרוא מאמר זה.

 

החומר שחיוני להרכבת המנדפים במטבח

  • חומר חזק ועמיד – נתחיל בכך שהסיבה לכך שיש בעיקר מנדפים מנירוסטה ולא מחומרים אחרים, קשורה לעמידות המשמעותית של הנירוסטה. העמידות של הנירוסטה היא חיונית ואף הכרחית, משום שמנדפים לא יכולים לשבות ממלאכתם כך סתם. המנדפים צריכים לתפקד כל זמן שהמטבח מתפקד, ואם חלה בעיה מסוימת בחומר שמרכיב אותם והם מתקלקלים – הדבר עלול להביא לתקלה רצינית לתפקוד המטבח. עם זאת, הנירוסטה היא חומר חזק ועמיד במיוחד, וגם אחרי שנים רבות של שימוש – המנדפים ימשיכו לתפקד היטב וללא בעיות.
  • ללא חלודה וקורוזיה – סביבת העבודה במטבח היא סביבה לחה ורטובה למדי. אם מדובר על חומרים מתכתיים אשר רגישים לחמצון ולמגע עם מים, הרי שהם מתחילים להתכסות בחלודה, וכך כמובן מאבדים מהיעילות שלהם. מבחינה זו, מנדפים מנירוסטה אינם בעייתיים כלל! הנירוסטה מטבעה היא חומר אשר עמיד לחלוטין נגד חלודה ונגד קורוזיה. על כן היא מושלמת כל כך לסביבת העבודה במטבח, שכן לא משנה כמה מים תשפכו עליה – היא לא תושפע מכך ותמשיך לתפקד כרגיל.
  • קל לניקוי – את המנדף צריך לנקות אחת לתקופה של כמה שבועות או חודשים – וחשוב מאד שהוא יהיה פשוט וקל ומהיר לניקוי. מנדפים מנירוסטה הם הבחירה המושלמת כמובן, כי הנירוסטה היא חומר שקל מאד לטפל בו ולנקות אותו, והיא תהפוך את האחזקה לפשוטה הרבה יותר.

 

זה פשוט החומר המושלם למנדף

על כן, אי אפשר באמת למצוא היום מנדפים מחומרים אחרים – והנירוסטה היא החומר המוביל והמנצח מכל בחינה להרכבת המנדפים במטבח.

אדריכלית החודש אוגוסט 2015 מיכל גינזבורג

אדריכלית החודש היא מיכל גינזבורג

מיכל גינזבורג עוסקת בתכנון ובעיצוב פנים כבר כ-20 שנה, כיום היא מתמחה בעיצוב של דירות ובתי יוקרה, בליווי של לקוחות בתהליכי שינויים מול קבלנים, בשיפוצים פרטיים וכן בפרויקטים מסחריים של עיצוב משרדי מכירות, לובאים לבנייני מגורים, עיצוב דירות לדוגמה ומשרדים. המשרד של גינזבורג ממוקם ברמת השרון ועוסק בפרויקטים באזור המרכז אבל גם בפרויקטים רחוקים יותר בטבריה, אילת וירושלים שבאמצעותם היא מגוונת את העשייה ומשנה את האווירה.

מטבח כירים גיא רינון

מטבח כירים גיא רינון

על מנת להישאר צמודה לטרנדים ולמגמות העיצוב ברחבי העולם, גינזבורג מקפידה לנסוע למספר תערוכות ברחבי העולם בכל שנה כדי להתעדכן בכל החידושים ובחומרים החדשים היוצאים אל השוק. המעקב אחרי החידושים האחרונים נועד על מנת להבטיח שהפרויקטים שלה יהיו מתאימים ללקוחות ברמה הפונקציונלית וגם בהתאמה עיצובית מדוייקת.

הדירה שגינזבורג בחרה להציג לנו היא דירת דופלקס במגדלי בסר שתוכננה עבור משפחה עם שני ילדים, בשלב הפרוגרמה הוחלט לתכנן בקומה התחתונה חלל ציבורי מרווח ויחידת סטודיו נפרדת לילד המתבגר ובקומה העליונה חדר הורים מרווח וחדר לילדה הקטנה. החלל הציבורי של הדירה ממוקם בחלל כפול שרוצף באריחי גרניט פורצלן כהים המעניקים רקע לפריטי רהוט בהירים ועבודות אומנות שמוארות באמצעות פרופילים של תאורה נסתרת.

מטבח כירים גיא רינון

מטבח כירים גיא רינון

המטבח תוכנן בקווים נקיים ליצירת תחושה של גודל וניקיון עם חזיתות ניו לק, חזית אחת של המטבח כוללת את הארונות הגבוהים ואת מוצרי החשמל האינטגרליים ומערך ארונות תחתונים בצורת האות ר’ משלים את צורכי האחסון ומשטחי העבודה. במרכז המטבח מוקם אי גדול מימדים המחופה באבן קיסר בגוון בהיר.

ערך מוסף: “בעיני הערך המוסף שלי הוא היחס שאני נותנת ללקוחות שלי במהלך הפרויקט, אני מוצאת את הדרך הנכונה לענות על כל הצרכים שלהם על ידי הרכבת פרוגרמה מדויקת, בצורה זאת אני יודעת שכל הבקשות שלהם יתגשמו בעיצוב החדש”.

סלון גיא רינון

סלון גיא רינון

הכי אוהבת בעבודה: “אני אוהבת את שלב התכנון, ולאחר מכן כשאני רואה את התכנון קורם עור וגידים, אני אוהבת את שלב בחירת החומרים, את כל סוגי החומרים לעיצוב הבית ויותר מהכל אני אוהבת כשהלקוחות שלי מרוצים. בסופו של דבר אני אוהבת את כל השלבים בעבודה”.

המפגש עם דקור: “האמת היא שאני כבר לא זוכרת מתי היה המפגש הראשון שלי עם דקור, זה היה לפני כ-15 שנים, ומאז אני עובדת איתם בשיתוף פעולה קרוב. אני עובדת עם מספר סניפים שלהם ובכל סניף יש מעצבת קבועה שאני עובדת איתה”.

סלון גיא רינון

סלון גיא רינון

הכי אוהבת בעבודה מול דקור: “אני אוהבת את השירות, את המענה המהיר, את רמת השירות הגבוהה שמבטיחה שכל דבר יטופל בצורה הטובה ביותר, וכמובן גם את התצוגה ואת מגוון החומרים. יש פרויקטים בהם אני גם אוהבת לשלב את ארונות האמבטיה של דקור ואז אני בטוחה שהלקוחות שלי מקבלים את המענה הטוב ביותר באיכות הגבוהה ביותר”.

עוד קצת: “אני בוחרת את הפרויקטים שלי בקפידה, אני מעדיפה לבחור פרויקטים בהם אני נהנית מהתהליך ומהעבודה הקרובה אל הלקוחות שלי, המטרה העיקרית שלי בכל פרויקט היא להגשים את החלומות של הלקוחות שלי ולשם כך אני צריכה להיות קשובה לצרכים שלהם לאורך כל התהליך, דבר המתאפשר רק כאשר יש שיתוף פעולה צמוד ומהנה”.

סלון גיא רינון

סלון גיא רינון

כניסה מיוחדת

Decor  מציגה דלת כניסה מרשימה במיוחד  מבית Doorel בפרוייקט של לא אחר מהאדריכל המוכשר מושיק חדידה. לא בכל יום יוצא להתקל בדלת כניסה יחודית במימדה ותמירותה שתוכננה בקפידה מבחינת העיצוב וגם מבחינת החומרים העמידים ממנה היא מורכבת.

כמו כל הבית, גם דלת הכניסה עוצבה בקווים נקיים, אלגנטים והרמוניים. חדידה יצר למעשה דלת  המוטמעת בנראות הכוללת של החזית בשיטת ‘קו האפס’ הנהוגה בפרוייקטי יוקרה בהם ניכר טאצ’ מנימליסטי. על מנת לשוות מראה מרשים אף יותר יצר חדידה קווים הורזנטליים המייצרים מראה יוקרתי.

דלתות כניסה ופנים יפות ומעוצבות לבית, המחופות בחומר חדשני, ייחודי ועמיד: הניולק! חומר זה אשר מספק לדלת ברק ייחודי, עשוי סיבי זכוכית דחוסים, מהווה שילוב אידיאלי בין ויזואליות יפה ופרקטיות מנצחת. עמידותו הגבוהה באה לידי ביטוי בכך שאינו סופג מים, לחות ושמנים, עמיד בחום הגבוה של קרני  UV המגיעות מהשמש, אינו דוהה לאורך השנים, אנטי- בקטריאלי ונחשב לבלתי שריט מאחר וניתן להעלים כל שריטה ע”י ליטוש פשוט וקל. מבחינה עיצובית, החומר ניתן לבחירה במגוון של כ-20 צבעים וגוונים שונים, אשר יתאימו לכל קונספט עיצובי. אם לא די בכך, מדובר בחומר ירוק וידידותי לסביבה.

דלתות הן אחד הפריטים העיצוביים בבית, אשר באופן אוטומטי, מבלי להקדיש מחשבה או תשומת לב מיוחדת, אנו עושים בהן את השימוש הרב ביותר. כל כניסה ויציאה מהחלל דורשת את לחיצת הידית, פתיחה וטריקה- פעולות אשר חוזרות על עצמן אינספור פעמים ביום. אי לכך, דלתות הינן בעלות פוטנציאל שחיקה גבוהה ורצוי שתהיינה חזקות, עמידות ואיכותיות במיוחד.

מה חדש בקנדה

משרד האדריכלות La Shed Architecture קיבל משימה מאתגרת במיוחד, לתכנן ולעצב בית במונטריאול שמורכב מאסופה של מבנים ישנים שהמאפיינים המקוריים שלהם אבדו עם השנים. הבית הישן כלל גם מוסך ונספחים שונים, בזמן השיפוץ כל המבנים הקטנים אוחדו לבית אחד גדול שתוכנן על מנת להתאים לצרכי המשפחה הצעירה המתגוררת בו.

מבט פתוח מהמטבח והסלון. Photographs- Maxime Brouillet

מבט פתוח מהמטבח והסלון. Photographs- Maxime Brouillet

חזית המבנה המקורית עברה כל כך הרבה שינויים מאולתרים במשך השנים שלא היה ניתן לשחזר אותה, לכן האדריכלים בחרו בחזית מודרנית שתשתלב בצורה אינטגרלית עם המבנים שמסביב. כדי להשיג את המראה המבוקש נבחרו בריקים כהים לחיפוי החזית ונעשתה פרשנות מודרנית לעיטורים אדריכליים מסורתיים המקשטים את המבנים מסביב.

במקלחת ההורים תוכנן חלון גג גדול. Photographs- Maxime Brouillet

במקלחת ההורים תוכנן חלון גג גדול. Photographs- Maxime Brouillet

בפנים הבית תוכננה ליבה קומפקטית המגדירה את אזורי השירות, הארונות, חדרי השירותים ואחסון כללי, ליבה זאת מוקמה בסמוך לכניסה לבית על מנת ליצר פרטיות ואינטימיות ממפלס הרחוב. במטבח, חזית הארונות הגבוהים יושבת בצמוד לליבה המרכזית, שאר המטבח מוגדר על ידי שני איים גדולים עליהם מתרכזים כל משטחי העבודה והאחסון ליצירת תחושה של חלל פתוח ורחב.

ספרייה הבולטת על רקע הקיר הכתום. Photographs- Maxime Brouillet

ספרייה הבולטת על רקע הקיר הכתום. Photographs- Maxime Brouillet

הסלון מוקם במקביל למטבח בחלל כפול המכניס אור רב מהחלונות בקומה העליונה, הסלון מוגדר על ידי פנלים המחופים בשלבי עץ דקים היוצרים משחקים של שקיפות, אור ומבטים. מצד אחד, שלבי העץ מגדירים ספרייה בגובה כפול המסתירה את גרם המדרגות. מצד שני שלבי העץ מחפים את הגשר והמעקה בקומה העליונה ומאפשרים הצצה לאזור העבודה.

אריחים לבנים מבריקים שיוצרים ניגוד עם הרצפה הכהה. Photographs- Maxime Brouillet

אריחים לבנים מבריקים שיוצרים ניגוד עם הרצפה הכהה. Photographs- Maxime Brouillet

בחזית האחורית של הבית, חלק מהנפח של הבית הוסר במהלך השיפוץ כדי ליצר פטיו, פעולה זאת אפשרה לאדריכלים להגביה את המבנה בהתאם להגבלות הבנייה האזור ויצרה כניסה של אור רב לגינה האחורית.

חלק מהנפח של הבית הוסר ליצירת פטיו. Photographs- Maxime Brouillet

חלק מהנפח של הבית הוסר ליצירת פטיו. Photographs- Maxime Brouillet

מה חדש בלונדון

אריחי הבטון התלת מימדיים החדשים Edgy Tiles עוצבו במטרה ליצר חלופה מעניינת וחדשנית לאריחים הדו מימדיים הסטנדרטיים המחפים חדרי אמבטיה ואזורים נוספים בבית. הצורה של האריח מורכבת ממשטח א-סימטרי שמתקפל לפנל אחד ויוצר בסיס משושה, ישנם שני סוגים של אריחים, אריח קעור ואריח קמור, על ידי שילוב של השניים ניתן השיג אשליה אופטית המושכת את הצופה לכיוון המשטח המחופה.

ניתן לשלב מגוון גוונים כדי להגיע לעיצוב הנדרש. Photography - Maximilian Ortner

ניתן לשלב מגוון גוונים כדי להגיע לעיצוב הנדרש. Photography – Maximilian Ortner

KAZA CONCRETE הינה חברה מלונדון ששמה לעצמה מטרה לעורר שינויים מרחיקי לכת ביישום של אריחי חיפוי בעזרת יצירה של מגוון מרקמים וצורות יוצאות דופן המתרחקות מהסטנדרט הרגיל והנפוץ. החברת מיישמת איזון עדין בין אומנות לטכנולוגיה, עיצוב וייצור ומיישמת פתרונות של חיפויי בטון מודולריים המהווים אובייקטים של אומנות המעוצבים על ידי מעצבים ואדריכלים מרחבי העולם.

אריחים בגווני אפור כחול. Photography - Maximilian Ortner

אריחים בגווני אפור כחול. Photography – Maximilian Ortner

אריחי הבטון מגיעים בשישה גוונים וניתן לייצר מהם מגוון משטחים היוצרים אפקטים ויזואליים שונים, ניתן לבחור באריחים לחיפוי של קיר מלא או לחילופין לשלב אותם עם אריחים חלקים תואמים, המהווים חלק מהקולקציה, להדגשת אזורים שונים בחלל. האריחים עמידים וניתנים ליישום בחדרים רטובים וכן בחללים ציבוריים ומסחריים.

ניתן לתכנן שילוב מותאם של אריחים דו מימדיים ואריחים תלת מימדיים. Photography - Maximilian Ortner

ניתן לתכנן שילוב מותאם של אריחים דו מימדיים ואריחים תלת מימדיים. Photography – Maximilian Ortner

מה חדש ברומא

צורך לעיצוב צבעוני יכול להתעורר ממספר סיבות, במקרה של הדירה הקטנה הזאת ברומא העיצוב הססגוני מהווה את הניגוד לחייו של בעל הבית, עורך דין שמבלה את ימיו בפגישות כשהוא לבוש בחליפה ועניבה. לאחר רכישת הדירה הוא ביקש מהמעצב Maurizio Giovannoni לתכנן עבורו חלל קליל, בלתי רשמי עם אווירה רגועה ונינוחה שמתאימה לאירוח, מקום בו אנשים יכולים להרגיש בנוח ללא חוקי העבודה.

הנקודה המרכזית בסלון היא טפט העוסק במוזיקת ג'אז. Photography - Mikko AlaPeijari

הנקודה המרכזית בסלון היא טפט העוסק במוזיקת ג’אז. Photography – Mikko AlaPeijari

המעצב, Maurizio Giovannoni, פיתח קונספט עיצובי בשם ”hometelling” לפיו כל הפרטים המרכיבים את עיצוב הדירה מספרים את אותו הסיפור על מנת להעצים את הקונספט העיצובי בדירה. בדירה זאת הקונספט המרכזי הוא הצבע הצהוב, צבע המשקף את ימי השמש השמחים בילדותו של בעל הדירה בחצי האי סורנטו בדרום איטליה, ומייצג את הנוסטלגיה שהוא חש לילדותו ברומא הסואנת.

יציאה למרפסת ההיקפית גם מחדר השינה. Photography - Mikko AlaPeijari

יציאה למרפסת ההיקפית גם מחדר השינה. Photography – Mikko AlaPeijari

העיצוב של הדירה ייחודי ויוצא דופן בנוף הדירות ברומא, ברחבי הדירה ישנו מגע אומנותי נרחב בצורת מתנות רבות שקיבל בעל הבית מאומנים שונים. קקטוסים ניידים מברזל מהאדריכל והמעצב Marco Ferranti  וספרייה מעוצבת מעץ וברזל של קבוצת האדריכלים הטיוואנים Ganna Studio. המוקד המרכזי של החלל הציבורי הוא טפט של חברת Perswall המציג את מיטב מוזיקאים הגדולים ביותר בהיסטוריית הג’אז.

מדפי ספרים מברזל ועץ. Photography - Mikko AlaPeijari

מדפי ספרים מברזל ועץ. Photography – Mikko AlaPeijari

Maurizio דוגל כי המבט הראשון הוא החשוב ביותר, קו המבט הנגלה עבור כל מי שנכנס לדירה, כמו פרק ראשון בספר מעניין או תו ראשון ביצירה מוזיקלית, המבט הראשון מגדיר את המכלול. במקרה זה הסלון מגדיר את אופי הדירה, הוא מזמין אנשים להיות חופשיים ולגלות צדדים שונים באופי שלהם.

קקטוסים מברזל שניתנו במתנה לבעל הדירה. Photography - Mikko AlaPeijari

קקטוסים מברזל שניתנו במתנה לבעל הדירה. Photography – Mikko AlaPeijari

בתחילת השיפוץ, הדירה הייתה מחולקת באמצעות קירות פנימיים רבים, בזמן השיפוץ הוסרו כולם כדי לתת לאור לעבור בצורה חופשית בחלל, וכך נוצר חלל פתוח והמשכי. גם חדר השינה פתוח בחלקו, הוא מופרד מהחלל הציבורי על ידי ארונית ספרים מעוצבת. בניגוד לסלון המעוצב בצורה דומיננטית, המטבח הינו צנוע ומינימליסטי ומעוצב בגווני לבן עם נגיעות קטנות של צהוב. הריצוף במרפסת הגדולה המקיפה את הדירה זהה לריצוף הפנים כדי ליצור תחושה של חלל גדול יותר הממשיך כלפי החוץ.

מחיצה פתוחה המפרידה את חדר השינה מהסלון. Photography - Mikko AlaPeijari

מחיצה פתוחה המפרידה את חדר השינה מהסלון. Photography – Mikko AlaPeijari