אדריכלי החודש – 05/16 – סיגל ונדב לוין

בשנת 2005 הקימו סיגל ונדב, בני זוג בחיים ובעבודה, את המשרד “סיגל ונדב אדריכלות ועיצוב פנים” בבאר שבע, מאז הם עובדים במרץ על מגוון גדול ומעניין של פרויקטים, החל מתכנון של שכונות מגורים, תכנון בנייני משרדים, מבני ציבור וכמובן בנייה פרטית באזור הדרום והמרכז.

אדריכלי החודש הם סיגל ונדב לוין - צילום שי אפשטיין

תהליך העבודה של המשרד בפרויקטים פרטיים כולל ליווי מלא וצמוד ללקוחות לאורך כל הדרך, בראש ובראשונה מתבצע תחקיר עמוק ומקיף על מנת לגלות את כל הצרכים והרצונות של הלקוחות. “הלקוח הוא מרכז התהליך שלנו, ואנחנו תמיד עובדים עבורו, אנחנו מתחשבים בכל בקשה ומקפידים לעבוד עם התקציב הקיים, כך אנחנו מצליחים לקלוע כבר בסקיצות הראשונות ומשם מתקדמים”.

לוין מספרת: “אופי הלקוחות מגדיר ומשפיע על מאפייני התכנון, העיצוב אישי ולכן כמעט כל בית הוא אחר, אנחנו מעדיפים שהעבודות שלנו לא יחזרו על עצמן ואנחנו מקפידים לכוון את הלקוחות שלנו לכיוונים המתאימים להם ולא לטרנדים חולפים”.

OHA_04

הבית בו אנו מבקרים שייך לרווק שרצה בית כיפי ומעוצב המתאים לאירוח, בגלל נתוני המגרש והרצון לשלב גם בריכת שחייה הוחלט לתכנן פטיו קדמי שממנו נכנסים אל הבית. למטבח נבחר שילוב של חזיתות ניו לק בגוון כחול המשתלבות עם נירוסטה וחיפוי עץ אקליפטוס ביחד עם משטחי זכוכית שמסתירים טלוויזיה ומקומות אחסון.

ערך מוסף: “אנחנו עובדים על כל הפרויקטים יחד, לכל אחד מאתנו יש את התובנות שלו והדיאלוג בינינו סוער ולא מתפשר, דבר המשרת את הלקוחות שלנו. אנחנו מגנים על הרעיונות שלנו בכל הכוח ונמצאים תמיד במצב של סיעור מוחות”.

הכי אוהבים בעבודה: “להגיע לבית בסוף התהליך, כשהכל מוכן, החיים בבית מתחילים והכל סוף סוף עומד בצורה מושלמת, התוצר הסופי תמיד מרגש אותנו”.

OHA_05

המפגש עם דקור: “המפגש הראשון שלנו עם דקור היה לפני 8 שנים, חיפשנו חומרים מעניינים ומיוחדים עבור מטבח שעשינו בבית פרטי, הגענו לסניף בהרצליה והחוויה הייתה מאוד טובה. הרגשנו שהצלחנו לצאת מהקופסה ושאפשר לעבוד בשיתוף פעולה כדי ליצר פרויקטים מעניינים”.

הכי אוהבים בעבודה מול דקור: “המטבחים לעולם לא דומים אחד לשני, תמיד יש חומרים, רעיונות וטכנולוגיות חדשות שעוזרים לנו לפרוץ קדימה. בנוסף, השירות מצוין ואנחנו מקבלים התייחסות לכל הפרטים הקטנים של כל פרויקט”.

עוד קצת: “העבודה בדרום הארץ פותחת לפנינו אפשרויות רבות, יש באזור מגרשים ייעודיים רבים, דבר שמאפשר ללקוחות שלנו להגשים חלומות ולנו לתכנן עבורם בתים מרגשים ומיוחדים”.

OHA_07

השקת שני סניפים חדשים של חברת דקור

דקור מתרחבת ומשיקה סניפים חדשים בחיפה ובהרצליה פיתוח

בימים אלו אנחנו משקיעים 8 מיליון שקלים ואת מיטב הפיתוח הטכנולוגי והיצירתי של החברה בהשקת שני סניפים חדשים. אנו חונכים את הסניף החמישי של הרשת בחיפה, במתחם I WAY החדש, הסניף החדש נמצא בשטח רחב ידיים של 1000 מ”ר והוא כולל את כל פיתוחי החברה החל מדלתות, ארונות קיר ואמבטיה, מטבחים פורצי דרך וחיפויים ייחודיים הרשומים כפטנט בינלאומי.

במקביל, מתקיימות עבודות על הקמת סניף הדגל החדש בהרצליה פיתוח, ברחוב משכית. הסניף בעל שטח של 500 מ”ר ועתיד להיפתח בחציו השני של 2016.

13096008_1174551222568854_8952341735649650979_n

מה חדש בבית הספר?

אקדמיית Sainte-Anne הוותיקה החליטה על שיפוץ מקיף

אחת מכיתות הלימוד. Photography Maxime Brouillet

אחת מכיתות הלימוד. Photography Maxime Brouillet

אקדמית Sainte-Anne נפתחה בשנת 1896 במונטריאול, במשך השנים המבנה העתיק כמעט ולא עבר שינוי מלבד תיקונים נקודתיים לבעיות שצצו במשך השנים. בקיץ האחרון החליטה הנהלת המוסד לצאת לשיפוץ מקיף בכדי להתאים את המבנה לסטנדרטים עכשוויים המקובלים במוסדות חינוך ברחבי העולם.

החללים הציבוריים הוגדרו מחדש על מנת ליציר קווי מבט פתוחים. Photography Maxime Brouillet

החללים הציבוריים הוגדרו מחדש על מנת ליציר קווי מבט פתוחים. Photography Maxime Brouillet

על האתגר הגדול של שיפוץ המבנה הופקד סטודיו Taktik Design, שנבחר בגלל הגישה ההוליסטית והעובדה שבחברה עובדים מעצבים רב תחומיים מוכשרים וחדשניים שמספקים פתרון מקיף לכל פרויקט החל מתכנון החלל, עיצוב הרהיטים ועד למיתוג הגרפי.

החללים החדשים נותנים פתרונות לקבוצות קטנות וגדולות. Photography Maxime Brouillet

החללים החדשים נותנים פתרונות לקבוצות קטנות וגדולות. Photography Maxime Brouillet

החלל תוכנן מחדש במטרה להצעיד את המבנה אל העתיד ולשדרג את המערכות הקיימות בו כך שבעיות התחזוקה יצומצמו. לאחר הצגת הקונספט הראשוני ואישורו, קיבלו המעצבים יד חופשית ויצרו סביבה אפקטיבית ומעוצבת המתאימה לסטנדרטים המודרניים של גופי הוראה חדשניים ברחבי העולם ומעמידה את התפתחות הילד במרכז.

פינות קסומות ברחבי המבנה נותנות פתרון למגוון צרכים של הילדים. Photography Maxime Brouillet

פינות קסומות ברחבי המבנה נותנות פתרון למגוון צרכים של הילדים. Photography Maxime Brouillet

במרכז הקונספט העיצובי הועמדו התלמידים, החלל לא מיצר פרשנות לדמיונם של ילדים אלא מתפקד כקנבס נקי עליו הם מוזמנים ליישם את היצירתיות שלהם, לחלום, להעז ולהגשים. לאחר מחקר מעמיק על שיטות לימוד חדשניות הוחלט לשנות את תכנונם של כיתות הלימוד, לפתוח חללים ציבוריים רבים היוצרים קווי מבט לאורך המבנה, מחברים בין פונקציות שונות ומכניסים אור רב לעומק המבנה.

חלוקה לצבעים בהתאם לשכבות גיל עוזרת לילדים למצוא את מקומם בקלות. Photography Maxime Brouillet

חלוקה לצבעים בהתאם לשכבות גיל עוזרת לילדים למצוא את מקומם בקלות. Photography Maxime Brouillet

כדי לעמוד בתקציב מוגדר נבחרו חומרים פשוטים אך עמידים במיוחד שיהיו יעילים לאורך שנים רבות וכל פתרונות האחסון תוכננו בגובה המתאים לילדים על מנת לאפשר לכולם גישה נוחה. פלטת צבעים עוזרת לחלק את המבנה לקבוצות גיל ומאפשרת לילדים להתמצא בחלל בצורה נוחה, וכן עוצבה סדרה של סמלים המייצרים מערכת שילוט פשוטה שמגדירה את המבנה.

הספרייה משלבת מגוון סגנונות ישיבה . Photography Maxime Brouillet

הספרייה משלבת מגוון סגנונות ישיבה . Photography Maxime Brouillet

אקדמיית Sainte-Anne זכתה במספר פרסים לאחר סיום השיפוץ עבור החדשנות של צוות ההנהלה וכן עבור עבודת צוות המעצבים.

Designers_Nicola Tardif-Bourdages, Marianne Girard, Cynthia Papineau, Damien Étienne. Photography Alexis Lavoie

Designers_Nicola Tardif-Bourdages, Marianne Girard, Cynthia Papineau, Damien Étienne. Photography Alexis Lavoie

מה חדש בברצלונה?

שיפוץ מקיף לדירה קומפקטית בלב העיר

וילונות רכים עוזרת ליצר פרטיות. Photography - nieve Productora Audiovisual

וילונות רכים עוזרת ליצר פרטיות. Photography – nieve Productora Audiovisual

MARIA & CUBÍ הוא פרויקט שעוצב עבור לקוחה עם רשימת דרישות מוגדרת היטב, ביומיום היא מתגוררת בדירה לבד ולכן ביקשה שהתכנון יתאים לסגנון חיים זה, אבל שתהיה לה אפשרות לארח בבית גם משפחה קטנה. היא ביקשה שהדירה תהיה מוארת, בהירה ומשמחת ושיהיו בה מקומות אחסון, אזורי אירוח ומנוחה.

פתרונות אחסון תוכנו בהתאם לעמודים בנוים הנמצאים בדירה. Photography - nieve Productora Audiovisual

פתרונות אחסון תוכנו בהתאם לעמודים בנוים הנמצאים בדירה. Photography – nieve Productora Audiovisual

לצוות העיצוב של nook architects, שרשם את כל הדרישות, נותר לחבר את הנקודות יחד ולהגשים את הרשימה בצורה הטובה ביותר. המשרד הוקם על יד שלושה אדריכלים שהכירו בזמן ההתמחות והחליטו להקים משרד משותף שמציג גישה חדשנית לפרויקטים פרטיים.

המטבח. Photography - nieve Productora Audiovisual

המטבח. Photography – nieve Productora Audiovisual

בניגוד לרוב הדירות שמגיעות למשרד לצורך שיפוץ, הדירה הזו היתה במצב טוב יחסית, והמשימה הראשונה הייתה לטפל בחלוקת החלל הבעייתית שעצרה את הזרימה בדירה ויצרה חללים קטנים, דחוסים ולא מוארים. בנוסף, לאחר בחינה של תכנית הדירה הוחלט שיש בתכנון הקיים חלקים שכבר אינם רלוונטיים לאופן החיים העכשווי ולכן היה צריך להגדיר מחדש את מרבית החללים.

החלל תוכנן כדי להתאים למשפחה מתפתחת. Photography - nieve Productora Audiovisual

החלל תוכנן כדי להתאים למשפחה מתפתחת. Photography – nieve Productora Audiovisual

החלל תוכנן מחדש על מנת להתאים למגורים ארוכי טווח, הוחלט לבטל את אחת מהכניסות המקוריות בכדי לייצר חלל מבואה ראשי ושירותי אורחים. מבואת הכניסה והמטבח הפכו למרכז העניינים של הבית והיא משמשת כנקודת מפגש בין כל חלקי הדירה גם מבחינה פרקטית וגם מבחינה ויזואלית.

שירותי אורחים בכניסה לדירה . Photography - nieve Productora Audiovisual

שירותי אורחים בכניסה לדירה . Photography – nieve Productora Audiovisual

המטבח מוקם בחלק מרכזי בדירה ולכן העיצוב שלו ממשיך את הקו הנקי והמינימליסטי של שאר החלל על מנת ליצר אחידות והמשכיות, ניתן לסגור את המטבח בכל עת כדי ליצר פרטיות בעזרת דלת הזזה ומחיצה יורדת שסוגרת את הדלפק.

ניתן לסגור את אזור המטבח בהתאם לצורך. Photography - nieve Productora Audiovisual

ניתן לסגור את אזור המטבח בהתאם לצורך. Photography – nieve Productora Audiovisual

שאר החלל הציבורי תוכנן כדי לנצל אלמנטים בעייתיים, אזור הטלוויזיה מוקם ליד עמוד בנוי שיצר נישה עמוקה במיוחד, האדריכלים תכננו באזור זה מגוון פתרונות לצרכי אחסון שונים המנצלים את החלל. בצד השני תוכננה יחידת מדפים דקורטיבית מברזל צבוע שהרוחב והגודל שלה נקבעו על ידי שתי ארובות העולות מהקומה התחתונה. לבסוף, נפתחה מחדש מרפסת סגורה ונוצר חלל מהנה שצופה אל העיר.

מערכת מדפים תוכננה לפי ארובות העוברות מהקומה התחתונה. Photography - nieve Productora Audiovisual

מערכת מדפים תוכננה לפי ארובות העוברות מהקומה התחתונה. Photography – nieve Productora Audiovisual

מה חדש בעולם הקונדיטוריה?

Madeleine Mon Amour – בית קפה מעוצב בהשראה צרפתית בלב ברצלונה

חזית הקונדיטוריה. Photographer - VICUGO FOTO

חזית הקונדיטוריה. Photographer – VICUGO FOTO

בעלי המקום בנו תסריט שהגדיר מהו המקום המושלם עבורם, בית קפה קטן בבעלות בחורה בשם מדליין, מקום שמציע מאפים מדהימים שמיוצרים בעבודת יד ושוב מתארחות מדליין וחברותיה כאשר הן נפגשות לשתות תה של אחר הצהריים או קוקטייל שמפניה בשעות הערב. עם התסריט המוגדר, לוח השראה המבוסס על חנויות להלבשה תחתונה וחדרי שינה רומנטיים וקולקציה של קינוחים מעוצבים הם פנו למעצבים של Egue y Seta.

EGUE Y SETA המעצבים

EGUE Y SETA המעצבים

Daniel Pérez ו- Felipe Araujo מודים שלאחר השיחה הראשונה עם בעלי המקום הם לא היו בטוחים האם הם צריכים להתחיל ללבוש עקבים ומלמלות על מנת להוציא מתוכם את “הכוח הנשי הוורוד שלהם” או להעביר את הפרויקט לקולגה מהמין השני, הם בחרו באופציה הראשונה וכיום הם יודעים להבדיל בין כל גווני הוורוד לאחר שהצליחו לבצע את הפרויקט הכי נשי שלהם עד כה.

חלל נשי מזמין ורך. Photographer - VICUGO FOTO

חלל נשי מזמין ורך. Photographer – VICUGO FOTO

האתגר שעמד בפניהם היה ליצר אווירה אינטימית עם מראה אלגנטי, רך, נשי ומעט שובב עם קריצה לעיר האורות. התוצאה הסופית אינה חלל ורוד עם טול ותחרה אלא להפך, הוא נשי בצורה מעניינת יותר ויש בו חיבורים בין חומרים מנוגדים כמו בטון, עור משופשף, עץ כפרי, נחושת ומשטחים מבריקים שבולטים מתחת לתאורה רכה ונעימה המדגישה כל חלק בעיצוב.

ניגוד בין חומרים בכל רחבי החלל. Photographer - VICUGO FOTO

ניגוד בין חומרים בכל רחבי החלל. Photographer – VICUGO FOTO

מעטפת החלל מעוצבת בצורה אלגנטית המזכירה קופסת תכשיטים קטנה, החזית לרחוב כוללת ויטרינה גדולה ממוסגרת בפרופיל ברזל הצבוע בשחור ובווילונות ורודים העוזרים להדגיש את האווירה הפריזאית.

פתרון כולל למיתוג הגרפי כחלק מהעיצוב. Photographer - VICUGO FOTO

פתרון כולל למיתוג הגרפי כחלק מהעיצוב. Photographer – VICUGO FOTO

כל החלל מיצר דו שיח של ניגודים, הקירות מחופים במשטחים של עץ צבוע בגימור מבריק עם בטון חשוף ועליו ציור ידני של קו הרקיע של פריז, ריצוף עץ עתיק מהווה רקע למפות וחרסינה לבנה וצורת הריפוד המסורתית קפיטונאז’ מיושמת על עור משופשף ובלוי.

השירותים. Photographer - VICUGO FOTO

השירותים. Photographer – VICUGO FOTO

המעצבים  Daniel Pérezו- Felipe Araujo מנהלים יחדיו את הסטודיו לעיצוב Egue y Seta המאגד מספר מעצבים מתחומים שונים שנותנים מענה כולל לפרויקטים המגיעים לסטודיו, כאשר ההתמחות היא עיצוב לעסקים תוך התייחסות למיתוג עסקי ושיפור מכירות על מנת לייצר חוויה כוללת המשפרת את כל פני העסק.

שילוב של עץ צבוע מבריק וקירות בטון מוחלקים. Photographer - VICUGO FOTO

שילוב של עץ צבוע מבריק וקירות בטון מוחלקים. Photographer – VICUGO FOTO