מטבח ניולק לבן ועץ טבעי בגוון חם

אדריכלית: רונית שיסמן

הקונספט: מטבח ייחודי שתוכנן עבור בית פרטי רחב ידיים, המעוצב כ- OPEN  SPACE ומתאפיין בגווני אפור מונוכרומטיים.

בעיצוב המתוחכם של הבית, בחרה האדריכלית להעניק לחלל תחושת חמימות באמצעות שילוב חומרים ייחודי ביצירת פרטי הריהוט.

המטבח העוצמתי מבוסס על טהרת הלבן ולכן נבחרו עבורו חזיתות ניולק לבנות בשילוב חזיתות עץ בגוון כתמתם – חם.
במרכז החלל ניצב אי רחב, עבורו נבחר השילוב היוקרתי של משטח קוריאן ועץ, היוצרים את החלוקה בין שטחי האחסון לדלפק האכילה הנוח.

שילוב חומרים זה בא לידי ביטוי בעיצוב פריטים נוספים בבית, ליצירת תחושה הרמונית וזורמת.

אדריכלית החודש היא מיכל אבימור

מיכל אבימור מנהלת משרד אדריכלות ועיצוב פנים, בתל אביב. היא מספרת על עצמה שמאז ומתמיד, עוד טרם לימודיה, הייתה לה משיכה לתחום, שרק הלכה והתעצמה עם השנים. המשרד של אבימור מתעסק בעיצוב של בתים, דירות יד שניה, דירות קבלן, פנטהאוזים, דופלקסים ועיצוב משרדים באזור תל אביב.

סלון. אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

סלון. אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

אבימור מלווה את כל הפרויקטים, החל משלב גיבוש הקונספט העיצובי ותכנון החללים, ממשיכה לביצוע כל התוכניות, עבודה מול ספקים ואנשי המקצוע ועד לפרטים הקטנים של הנגרות, פריטי הריהוט והאמנות המשלימה. ההתייחסות לכל פרויקט מתחילה מנקודת המבט הפרקטית שחושפת את הפן ההנדסי בעבודתה, לאחר מכן מגיע הקונספט העיצובי, ששומר על עקרונות קבועים של הימנעות מעומס, עיצוב נקי, מינימליסטי וגישת ה-less is more.

מטבח. אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

מטבח. אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

אחת מנקודות ההתמחות של אבימור היא עיצוב דירות קטנות, “אלו הם תמיד פרויקטים מעניינים ומאתגרים במיוחד, מכיוון שמקבלים רשימת דרישות ארוכה אותה מרכיבים, כמו פאזל, לתוך שטח מוגבל. בעבודה על פרויקטים מסוג זה, השלב הראשון הוא להבין לעומק את הצרכים של הלקוח וגם מהו הציוד שיהיה בבית. לאחר מכן מגיע שלב התכנון, בו עונים על כל הדרישות ולבסוף יוצקים פנימה את הקונספט העיצובי”. היא אומרת.

מטבח אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

מטבח אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

הדירה בה אנחנו מבקרים היא דירה קטנה בתל אביב. אבימור תכננה דירה אורבנית, עבור משפחה צעירה, בקווים נקיים וגוונים מונוכרומטיים. המטבח עצמו נמצא בשטח קטן, ביחס למטבחים אחרים שאבימור רגילה לעצב. הרצון היה למקסם את החלל וליצר אווירה נינוחה, שתתאים למשפחה הצעירה.

החלל המרכזי. אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

החלל המרכזי. אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

בשל מחסור במקום, לא תוכנן אי במטבח, ובמקומו שולב חצי אי, עם מקום אחסון ומספר קטן של מקומות ישיבה, שענו על הצרכים של המשפחה. נבחרו חזיתות מניו לק, בגלל הצורך בחומר עמיד ונוח לתחזוקה, ושולבו משטחי אבן קיסר בגוון 1141 וחיפוי קיר מזכוכית.

ערך מוסף: “אני דואגת תמיד להקשיב ללקוחות שלי ולדאוג שכל חלל יהיה פונקציונלי, לכל אלו אני מחברת את העיצוב שמתאים להעדפת הלקוחות ולחתימה האישית שלי”.

מקלחת ושירותים. אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

מקלחת ושירותים. אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

הכי אוהבת בעבודה: “את היצירתיות ואת האתגר בפתרון בעיות”.

המפגש עם דקור: “המפגש הראשון עם דקור היה כאשר הגעתי לעצב מספר רב של דירות בבניין חדש, שנבנה ודקור נבחרו להיות חברת המטבחים. זה היה פרויקט מאוד גדול ומורכב והצלחנו לייצר מגוון מטבחים שונים ומעניינים”.

הכי אוהבת בעבודה מול דקור: “עבדתי עם המעצבת הדרה, מסניף בני ברק, בפרויקט המורכב הזה. היא הצליחה לעקוב אחרי הדקויות של כל דירה ודירה והייתה מקצועית מאוד לאורך כל התהליך. בנוסף, כל אנשי הצוות שליוו אותי בפרויקט, גרמו לי להיות בטוחה לחלוטין שכל הדירות יקבלו את המטבחים המותאמים להם ביותר”.

כניסה. אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

כניסה. אדריכלית: מיכל אבימור . צלם: נדב פקט

עוד קצת: “אני מאוד אוהבת לבחור את האמנות, לכל בית שאני מעצבת ואני דואגת, כבר בשלב התוכניות, למצוא מיקום ליצירות אמנות שיחמיאו לעיצוב כולו”.

כתובת האתר:

www.michalavimor.com

כרטיס-ביקור-3

צלם: נדב פקט

תמונת השמן, שנבחרה לפרויקט זה, היא של הציירת דנה קרינסקי

מה חדש בקליפורניה

בית חווה חדש בנחלה משתקמת ליד פטלומה, קליפורניה.


נחלה מיוחדת במינה באזור עמק הנאפה, קליפורניה, עברה תהליך של שיקום ב-30 השנים האחרונות, יבולים לא נשתלו בשדות כדי לתת לאדמה לנוח ולאפשר לטבע להשיג את האיזון הטבעי שלו. כאשר בעלי הנכס, משפחה עם שלושה ילדים החליטה לחזור ולעבד את השטחים הם רצו לבנות בית חדש בשטח שישקף את אורח החיים שלהם ואת החיבור לעבודת האדמה.

אזור הבריכה מופרד מהבית_photography David Wakely

אזור הבריכה מופרד מהבית_photography David Wakely

החקלאות היא עדיין חלק בלתי נפרד מהנוף המקומי באזור, ולכן הרצון היה לתכנן מבנה דמוי אסם שישקף את המחויבות של בעלי הבית לאורח חיים המחובר לאדמה ולחקלאות אקולוגית. השטח של הנחלה כולל טיפוגרפיה מיוחדת היוצרת איזון בין חשיפה ופרטיות ונוף עוצר נשימה, ההעמדה של המבנה בשטח נועדה להחמיא לטיפוגרפיה וליצר קווי מבט ארוכים אל הנוף.

אחד מחדרי השינה_photography David Wakely

אחד מחדרי השינה_photography David Wakely

הכניסה לבית ממוקמת בחזית הצפונית בחלל נמוך יותר הנמצא מתחת לשטח הגלריה, כך נוצר תהליך של גילוי בזמן הכניסה לבית ורק כאשר מגיעים לחלל המגורים נחשפים על הנוף הפתוח. כל החלל הציבורי של הבית ממוקם בסמוך לחלונות גדולים בגובה כפול וחדרי השינה ממוקמים בחלקו האחורי של המבנה, במטבח דלתות הזזה גדולות הנפתחות ישירות אל הנוף.

אסם מודרני בנחלה עתיקה_photography David Wakely

אסם מודרני בנחלה עתיקה_photography David Wakely

הבית עומד בתקן LEED של בנייה ירוקה ויש בו מספר רב של מערכות חוסכות באנרגיה, מערכות חימום וקירור גאותרמיות, מערכת סולארית ועוד, שילוב מערכות אלו היה חשוב מאוד לבעלי הבית בגלל הרצון ליצר מבנה שמתאים לערכים שהם מאמינים בהם.

ביתן בריכה_photography David Wakely

ביתן בריכה_photography David Wakely

חלק בלתי נפרד מהמבנה הוא מספר חללי אירוח חיצוניים המנצלים בצורה מרגשת את הנופים המיוחדים של הנחלה וממוקמים בסמוך לשטחים החקלאיים. העיצוב הפנים של הבית הוא שקט ורגוע ומשתמש בפלטת גוונים מונוכרומטית שמדגישה את הנוף הנשקף מהחלונות.

שביל הגישה לבית נמצא מאחורי הבית_photography David Wakely

שביל הגישה לבית נמצא מאחורי הבית_photography David Wakely

את המבנה תכננו Turnbull Griffin Haesloop, משרד אדריכלות זוכה פרסים מסן פרנסיסקו ששיתפו פעולה עם סטודיו לעיצוב פנים Erin Martin’s.

המטבח _photography David Wakely

המטבח _photography David Wakely

ייצור מטבחים קונספטואליים מעוצבים לפי דרישה

חברת דקור מייצרת מטבחים קונספטואליים מעוצבים לפי דרישה.


מלבד קולקציית המטבחים המוצגת באולמות התצוגה, אנו ערוכים לייצר כל מטבח לפי צרכי האדריכלים, המעצבים, הבונים והמשפצים ובהתאם לכל קונספט. טווח האפשרויות שלנו מספק אין סוף עיצובים ייחודיים, אלגנטיים ומקצועיים שיכולים להתאים לכל צורך ולכל חלל.

מטבחי דקור (קרדיט רפאל בן דור ) (5)

מטבחי דקור (קרדיט רפאל בן דור )

במקרה של המטבח שלפנינו, העיצוב משתמש בחומרים מנוגדים המשלימים אחד את השני ומייצרים תחושה של עומק ותחכום, המטבח הוא חלק בלתי נפרד מהעיצוב של הבית כולו והוא מהווה נקודת משיכה מרכזית ועוצמתית בחלל הציבורי.

מטבחי דקור (קרדיט רפאל בן דור ) (3)

מטבחי דקור (קרדיט רפאל בן דור )

מעצבי החברה בחרו להשתמש בניו לק לחזיתות המטבח, חומר זה הינו ייחודי עבורנו והוא עמיד בפני שחיקה ושריטות, אינו סופח לחות ושומנים ובעל מראה מושך. אלמנט מפתיע בעיצוב המטבח הוא שימוש בלוחות בגוון אלון כתמתם המשמשות כחיפוי קיר דקורטיבי המסתיר דלת לשירותי האורחים.

מטבחי דקור (קרדיט רפאל בן דור ) (4)

מטבחי דקור (קרדיט רפאל בן דור )

האי במרכז המטבח משמש לבישול וישיבה וממשיך את המראה הנקי של המטבח. למשטח העבודה נבחר חיפוי קוריאן לבן המוסיף למראה היוקרתי העשיר של המטבח כולו, המשטח מתקפל בסופו והופך לרגל של האי, פרט ביצוע מיוחד היוצר מראה נקי ואלגנטי.

 

מה חדש בדנמרק

בית הספר South Harbour מקופנהגן הוא הזוכה של תחרות WAN Education Award 2016


JJW Architects הוא אחד ממשרדי האדריכלות הגדולים בדנמרק, בשנת 2016 הסתיים פרויקט חשוב של המשרד בשם אקדמיית South Harbour, בית ספר הממוקם בסמוך לנמל קופנהגן ומציג גישה חדשה לתכנון בתי ספר.

קופנהגן היא עיר עם אחוזי גדילה נרחבים, מעל אלף תושבים חדשים מתווספים אליה מידי חודש, ולכן העיר הייתה צריכה להגדיל את בתי הספר שלה על מנת לספק מענה לאוכלוסיית הילדים המתפתחת. העירייה פנתה ל – JJW Architects בבקשה לתכנן בית ספר שישקף את המהות של קופנהגן כעיר הפונה אל העתיד.

החזית הפונה אל הרחוב_Photography Torben Eskerod

החזית הפונה אל הרחוב_Photography Torben Eskerod

האקדמיה היא בית ספר ציבורי הממוקם בסמוך לנמל העיר עם קשר ישיר למבנה הסמוכים אליו ועם העיר עצמה, בשונה מבתי ספר רבים המנותקים ומגודרים מהעיר. המטרה הייתה ליצר מבנה פעיל שיהפוך לחלק מהקהילה המתפתחת כולה ובבוא הזמן כלל הציבור יוכל ליהנות מהמבנה בשיעורים המותאמים למגוון שכבות האוכלוסייה כמו שיעורי מוזיקה או בישול.

התכנון מייצר מגוון חללים המעודדים את הילדים להתפתח_Photography Torben Eskerod

התכנון מייצר מגוון חללים המעודדים את הילדים להתפתח_Photography Torben Eskerod

נקודת ההתחלה של האדריכלים הייתה ההבנה כי לבתי הספר יש מקום חשוב ועיקרי בפיתוח ההשכלה והכישורים החברתיים של הילדים ולכן הפתעות וחוויות חדשות הן הקונספט המרכזי. מערך סידור החללים משתנה מקומה לקומה וכן החלוקה לגבהים אינה עקבית, השינויים האלו יוצרים חללים מגוונים, חלקם אינטימיים, חלקם מרווחים וכולם נותנים מענה לצרכים המשתנים של הילדים לאורך תקופה הלימודים.

תכנית משתנה מייצרת חללים מיוחדים ומגוונים_Photography Torben Eskerod

תכנית משתנה מייצרת חללים מיוחדים ומגוונים_Photography Torben Eskerod

התכנית המגוונים של המבנה נועדה להבטיח שהתלמידים, מורים ומבקרים יהיו מופתעים בזמן שיטוט במבנה וחדוות הגילוי תהיה חלק מהפעילות היום יומית. עירוב של סיטואציות כמו מנוחה מול פעילות, בהיר מול כהה ופתוח מול סגור נועדו לתמוך בתלמידים בתהליך הלימודים ופיתוח הכישורים החברתיים.

תכנון האקדמייה מתכתב עם המבנים הסמוכים ועם העיר_Photography Torben Eskerod

תכנון האקדמייה מתכתב עם המבנים הסמוכים ועם העיר_Photography Torben Eskerod

האקדמיה זכתה במקום הראשון בתחרות WAN Education Award 2016 והוגדרה כמציגת עיצוב יוצא דופן ופורץ גבולות בתחום העיצוב האקדמאי. פנל השופטים המכובד התרשם עמוקות מהשילוב החכם בין סוגי החללים שיוצר חיים חדשים בתוך המבנה.

אור טבעי שוטף את כל פנים המבנה_Photography Torben Eskerod

אור טבעי שוטף את כל פנים המבנה_Photography Torben Eskerod

בנוסף, השופטים ציינו שהאקדמיה משקפת בצורה נפלאה את הסגנון הסקנדינבי, אחד השופטים סיכם בפשטות “זה פשוט וחכם, זה שמח ונראה כמו חלל שכיף להיות בו ואני חושב שכולנו מסכימים שבית ספר הוא מקום שצריך שיהיה כיף בו”.

שימוש בחומרים טבעיים המתחברים לעיר_Photography Torben Eskerod

שימוש בחומרים טבעיים המתחברים לעיר_Photography Torben Eskerod

מה חדש בבולגריה

פנטהאוז עם נוף של 360 מעלות בעיר סופיה בבולגריה.

KNOF design סטודיו לעיצוב פנים מלונדון, סיימו לאחרונה פרויקט יוצא דופן, שיפוץ של פנטהאוז עם נוף של 360 מעלות בעיר סופיה, בולגריה. בזמן השיפוץ אוחדו 2 דירות לדירה אחת בגודל של  350 מ”ר. הדירה המשופצת כוללת חלונות מרצפה עד תקרה המציגים לבעלי הדירה נוף פנורמי ומכניסים לדירה אור טבעי מבוקר ועד ערב.

אזור המגורים ממוקם בסמוך לחלונות _Photography Assen Emilov

אזור המגורים ממוקם בסמוך לחלונות

בעלי הדירה, משפחה בת ארבע נפשות, רכשו את הדירות במגדל דומיננטי בעיר, התדריך למעצבים היה לאחד את הדירות וליצר חלל גדול, אחיד, מאוורר, מואר ויוקרתי שינצל את התאורה הטבעית בצורה הטובה ביותר ביחס לתנועת השמש לאורך היום. בקשה נוספת הייתה האפשרות לשלוט בכניסת האור הטבעי בחללים השונים בדירה.

פלטת צבעים שקטה ונעימה_Photography Assen Emilov

פלטת צבעים שקטה ונעימה

האתגר בתכנון הדירה היה להתמודד עם ליבת הבניין ועם הריכוזים של נקודות האינסטלציה שלא אפשרו גמישות בהזזת החדרים הרטובים בדירה, ולכן כל העיצוב נבנה מסביב לאזורים אלו. בעיה נוספת הייתה הגובה של החלונות שלא אפשר את הנמכת התקרה לשילוב מערכות וגופי תאורה.

פינת האוכל ממשיכה את עיצוב המטבח, למראה עדין ונקי. Photography Assen Emilov

פינת האוכל ממשיכה את עיצוב המטבח, למראה עדין ונקי. Photography Assen Emilov

השליטה בתאורה הטבעית הושגה על ידי שתי שכבות של וילונות, הראשונה – וילון האפלה כהה והשנייה – וילון רך למראה עדי ונקי, בצורה זאת הדיירים יכולים לשלוט לחלוטין בכמות התאורה הנכנסת לתוך הדירה החשופה.

פינת משחקים_Photography Assen Emilov

פינת משחקים

כדי ליצור חיבור לתאורה הטבעית מרבית הגוונים ששולבו בעיצוב הדירה הם בהירים ועדינים, החל מהפרקט הצבוע בשטיפה לבנה ועד המטבח המשלב חזיתות בצבע לבן עם משטחים בגוון טאופ. כדי להכניס לדירה אופי עניין הוחלט לשלב בנקודות חשובות בחלל צבעים דומיננטיים ההופכים למוקד עניין.

שילוב של צבעוניות בחדרים הפרטיים_Photography Assen Emilov

שילוב של צבעוניות בחדרים הפרטיים