מעצבת החודש היא רוחלה לוינשטיין

אוגוסט-25016

לוינשטיין היא מעצבת רב תחומית, את חייה המקצועיים היא החלה כמעצבת גרפית, תחום בו עסקה במשך שנים רבות וניהלה משרד עצמאי ומצליח עם קהל לקוחות קבוע, לאחר קריירה עשירה היא עשתה הסבה לעיצוב תכשיטים ובמשך מספר שנים התכשיטים שלה נמכרו בחנויות מוכרות ברחבי הארץ. לתשוקה האמיתית שלה היא הגיעה לפני מספר שנים כאשר החליטה להגשים חלום ישן וללכת ללמוד עיצוב פנים.

במשך השנים לוינשטיין עיצבה עבור עצמה, את הדירות בהן גרה, ולמדה על בשרה את הדרך לעיצוב נכון, חכם, יעיל ואסתטי, כיום היא משתמשת בכל הידע שצברה עבור הלקוחות שלה במגוון פרויקטים של תכנון ועיצוב דירות.

לפי לוינשטיין החלק המרכזי ביותר בעיצוב הבית הוא עיצוב המטבח, “בעיני המטבח הוא לב הבית, מרכז ההתרחשות וכולם תמיד מבלים במטבח, לכן חשוב לי להקפיד להתחיל מעיצוב המטבח ולהמשיך לשאר הבית. אני מקפידה לתכנן מטבחים נוחים, עם משטחי עבודה מתוכננים היטב, פתרונות יצירתיים שמשפרים את הנגישות של החלל ואני בעיקר עוזרת ליצר חלל שיהיה נוח ללקוחות שלי”.

המטבח שבו אנחנו מבקרים הוא המטבח האישי של לוינשטיין, מכיוון שהסטודיו שלה נמצא בבית היא החליטה לעצב אותו ככרטיס ביקור שמשקף את הגישה העיצובית שלה. המטבח הינו מטבח בגודל בינוני, בצורת האות ח’, המשלב מספר חומרים – ניו לק, זכוכית ופורניר טיק. שני אלמנטים ייחודיים ששולבו במטבח מעידים על הגישה המיוחדת של לוינשטיין, הראשון הוא שולחן עם גלגלים הנשלף מתוך יחידות המטבח המספק משטח עבודה נוסף, שולחן ישיבה קטן או שולחן הגשה תומך לאירוח. השני הוא ארון מזווה בעומק של 30 ס”מ שמבטל את הצורך במגירות נשלפות ועונה על צורכי אחסון נקודתיים.

ערך מוסף: “העובדה שאני מתעסקת באומנות ובעיצוב כל החיים שלי משפיעה על כל הצדדים של העבודה שלי, מבחינתי כל פרויקט הא יצירת אומנות ואני משתפת את הלקוחות שלי בכל הידע והניסיון שיש לי”.

הכי אוהבת בעבודה: “אני אוהבת את שלב התכנון, השלב בו אני מקבלת את נקודת ההתחלה ויוצקת לתוכה את העיצוב החדש”.

המפגש עם דקור: “המפגש הראשון עם דקור היה במטבח המוצג, בחרתי בדקור לבית האישי שלי בגלל עושר החומרים ויכולות הביצוע הגבוהות, עבדתי מול שרון מסניף הרצליה ואני חושבת ששיתוף הפעולה בינינו הצליח ליצר מטבח שימושי ויוצא דופן”.

הכי אוהבת בעבודה מול דקור: ” אני אוהבת את ההקשבה ואת הניסיון הטכני של כל הצוות, השילוב של אלו יחד עם הקדמה הטכנולוגית והחומרים המגוונים אפשרו לי לקבל מטבח מיוחד שמשמש אותי באופן יום יומי וגם באופן המקצועי כאשר לקוחות מגיעים אלי הביתה”.

עוד קצת: “החוט המקשר בין כל תחומי האומנות שעסקתי בהם תמיד היה הקפדה שלי לפרטים הקטנים, תמיד הייתי מעניקה תשומת לב לכל השלבים ולכל החלקים של כל פרויקט והתוצאה תמיד הייתה מוקפדת בהתאם”.

rohale05

 

 

חברת דקור, עיצוב- אדריכל מושיק חדידה, צילום עודד סמדר 1 3

מה חדש בדקור

חברת דקור משתלבת בכל חדרי הבית

חברת דקור יוצאת מגבולות המטבח ומציגה יכולות מעוררות השראה בפרוייקט מרהיב פרי יצירתו של האדריכל מושיק חדידה מסטודיו HM לעיצוב ואדריכלות. כיום ניתן ליהנות מיתרונותיה הרבים של חברת דקור גם בגזרת ארונות הבגדים, חדרי הילדים, דלתות הפנים והחוץ וארונות האמבט המיוצרים באיכות ובטכנולוגיה המתקדמות שמציעה החברה כבר למעלה מארבעים שנה.

חברת דקור, עיצוב- אדריכל מושיק חדידה, צילום עודד סמדר 1 2

חברת דקור, עיצוב- אדריכל מושיק חדידה, צילום עודד סמדר 1 2

הבית המוקפד שיצר חדידה מאופיין בקווים אלגנטים מרשימים ועם זאת משדר חמימות הרמונית ומראה אורגני. בסוויטת השינה של בני הזוג ניכר בבירור החיבור בין חדר השינה לחדר הרחצה. חדידה יצר דלת חציצה שקופה ומרשימה המפרידה בין החללים, אלמנט זה יוצר תחושה אוורירית ומוארת בחלל וחושף את יופיו של ארון האמבט המוקפד המככב במרכז החלל, הרהיט מהווה אלמנט עיצובי ופונקציונלי כאחד.

חברת דקור, עיצוב- אדריכל מושיק חדידה, צילום עודד סמדר

חברת דקור, עיצוב- אדריכל מושיק חדידה, צילום עודד סמדר

בחדר הרחצה הכללי בחר חדידה להשתמש במראה מעט יותר מודרני ונקי, לא בכדי בחר לעבוד עם שידת אמבט מרחפת מעוצבת בקווים גיאומטריים מוקפדים ובידיות אינטגרליות שמוסיפות מימד עשיר ומתוחכם לרהיט. הארון נצבע צביעה בתנור המעניקה מראה הומוגני, עשיר ומוקפד המשתלב היטב בחלל המעוצב. לצד המראה הציב חדידה ארון תרופות המסייע ביצירת מראה א-סימטרי אותו ביקש ליצור.

סטודיו לאומן חימר _photography Hiroyuki Oki

מה חדש בווייטנאם

סטודיו של אמן חימר נבנה בסמוך לנהר

סטודיו העבודה של אמן החימר הנודע Le Duc Ha נבנה לאחרונה בסמוך לנהר הטו-בון בויאטנם, המתחם כולל מבנה אומנותי עוצר נשימה שמטרתו לאפשר לאמן ולתלמידיו להתמסר לעבודת החימר ולספוג השפעה מתוך הסביבה הפראית.

הקיר החיצוני מחורר ומאפשר תנועה של אוויר בתוך הסטודיו_photography Hiroyuki Oki

הקיר החיצוני מחורר ומאפשר תנועה של אוויר בתוך הסטודיו_photography Hiroyuki Oki

לנהר הסמוך יש השפעה רבה על האמן וגם על התושבים המקומיים בכך שמרבית האנשים באזור תלויים בו לחקלאות ולעבודות מלאכה מסורתיות כגון אומנות חימר, ייצור משי ומחצלות קש. הסטודיו החשוף נועד לבטא את הקשר הישיר לנהר ולסביבה ולעובדה שהטבע הוא גורם השפעה ישיר לכל התוצרים של הסטודיו.

Le Duc Haאומן החימר _photography Hiroyuki Oki

Le Duc Haאומן החימר _photography Hiroyuki Oki

הסטודיו הינו מבנה בצורת קוביה בגודל של 7/7 מטר אותו מקיפות פלטפורמות מענפי במבוק המשמשות לייבוש של כלי החימר. השכבה החיצונית של המבנה עשויה מלבני חימר המזכירות את אופי הבנייה המסורתי של האזור, הלבנים הונחו בצורה היוצרת פתחים העוזרים לאוורר את המבנה ועוזרים לייצר קשר ישיר לסביבה, האומנים העובדים בסטודיו יכולים להרגיש את הרוח, את האוויר מהנהר ולשמוע את הרעשים של היער הסמוך.

הסטודיו חבוי ביער הסמוך לנהר_photography Hiroyuki Oki

הסטודיו חבוי ביער הסמוך לנהר_photography Hiroyuki Oki

הסטודיו עצמו כולל גם מאפיינים של תרבות הצ’אמפה – ממלכה ששלטה באזור מהמאה ה-7 ועד 1832 והושפעה מהתרבות ההודית, מכיוון שהשטח עליו הוא יושב היה חלק מעיר הבירה של הממלכה.

קורות במבוק לשימושים שונים_photography Hiroyuki Oki

קורות במבוק לשימושים שונים_photography Hiroyuki Oki

פלטפורמות הבמבוק המקיפות את המבנה יוצרות מודולים בגודל 60/60 סנטימטרים המהווים מדפים להצגת היצירות של הסטודיו, מדרגות וספסלים למנוחה. מבקרים הבאים למקום מוזמנים לטייל בין הקומות השונות של הפלטפורמות ולצפות ביצירות על רקע הנהר הסמוך.

סטודיו לאומן חימר _photography Hiroyuki Oki

סטודיו לאומן חימר _photography Hiroyuki Oki

ליבו של הסטודיו הינו אזור העבודה הנמצא מתחת לפני הקרקע, אותו ניתן לראות דרך פתח עגול המוקם בתקרה בדיוק מעל שולחן העבודה הראשי, הפתח מאפשר גם קשר ישיר לתנועת השמש לאורך שעות היום לאומנים העובדים בחלל התחתון.

הפתח בתקרה מאפשר קשר לתנועת השמש במשך היום_photography Hiroyuki Oki

הפתח בתקרה מאפשר קשר לתנועת השמש במשך היום_photography Hiroyuki Oki

צוות המעצבים שעבד על הפרויקט, ממשרד האדריכלות Tropical Space Co, Ltd, רצה ליצור חלל המיועד לאוהבי אומנות חימר וכן לאומנים עצמם, חלל בו הם יוכלו לחשוב על העבודות ולהבין את הקשר שלהם עם הטבע. החלל תוכנן במטרה לספק חוויה חושית למבקרים בו.

Highgate house designed by LLI Design.

מה חדש בלונדון

הסתיים שיפוץ של טאון האוס מעוצב במרכז לונדון.

LLI Design סיימו לאחרונה את אחד הפרויקטים הגדולים שלהם, שיפוץ כולל ועיצוב פנים לבית בן 4 קומות משנת 1970 הממוקם בלונדון. הבית זכה בתואר “עיצוב הפנים הטוב ביותר לבית פרטי בלונדון” בתחרות  UK Property Awards לשנת 2015-2016.

המבנה הישן נרכש על ידי זוג צעיר שרצה לשמר את האווירה של שנות ה-70 ולא להתעלם ממנה, בנוסף, בשורה העליונה ברשימת הדרישות שלהם היה רצון לגרם מדרגות פתוח המשלב מתכת וזכוכית וחדר שינה ראשי עם אפקט וואו.

סויטת הורים בקומה העליונה_photography Alex Maguire

סויטת הורים בקומה העליונה_photography Alex Maguire

חלוקת החדרים המקורית הייתה בעייתית, למרות שהגודל של החדרים היה טוב התחושה הכללית הייתה דחוסה וחשוכה. לכן, החליטו המעצבים לבטל את כל קירות הפנים שאינם תומכים ולחלק את החלל על מנת לענות לצרכים של הדיירים.

גרם המדרגות המקורי שהוביל מקומת הכניסה ועד לקומה העליונה הוסר והוחלף בגרם מדרגות חדש ופתוח ממתכת וזכוכית, כל הקירות בקומת הקרקע הוסרו ובכך יצרו חלל כניסה מרשים ומרווח.

קומת הביניים הכוללת פינת אוכל ופינת ישיבה_photography Alex Maguire

קומת הביניים הכוללת פינת אוכל ופינת ישיבה_photography Alex Maguire

בגלל המחסור באור טבעי בקומת הקרקע, היא הוגדרה כחדר משפחה וחדר טלוויזיה, הותקן בה חימום תת רצפתי ומעליו מוקמו אריחים גדולים של חברת מוטינה בצבע חאקי כהה, לרצפה הותאם טפט עם דוגמה של בריקים על הקיר האחורי, הרהיטים מלאי צבע ומהווים ניגוד לרצפה ולקירות. פלטת הצבעים כוללת כתום, צהוב ועץ כהה עם שילוב של מתכת תעשייתית.

האווירה משתנה בקומה הבאה מכיווון שבעלי הבית רצו אווירה נינוחה יותר, פלטת הצבעים משתנה לגווני קרם, צהוב וכחול בהיר עם מספר רהיטים דומיננטיים בצבע שחור. הגוונים הבהירים ממשיכים למטבח המשלב חאקי בהיר בחזיתות הארונות ומשטח עבודה בצבע קרם, דלפק קטן ואריחים בגוון ברונזה משלימים את המראה.

פינת אוכל _photography Alex Maguire

פינת אוכל _photography Alex Maguire

הקומה העליונה של המבנה עברה הסבה ממספר חדרים אקראיים לסוויטת מאסטר מפנקת, חדר מקלחת עם אמבטית פרי סטנדינג הממוקמים בסמוך לאזור השינה.

על ידי תכנון מדודקד ומחושב של ליבת המבנה ושילוב של עיצוב מוקפד, הצליחו המעצבים של LLI Design לייצר בית עירוני עם מראה יוקרתי ויחד עם זאת שיהיה נוח לדייריו. המשרד ממוקם בלונדון ומתמחה בעיצוב פנים לחללים פרטים, הוא מנוהל על ידי Linda Levene, בעלת רקע בעיצוב אופנה ועיצוב טקסטיל.

 

 

 

 

מרפסת גג_photography Steve Montpetit

מה חדש בקנדה

נחנך אגף חדש של מוזיאון d’art de Joliette בקוויבק

כיום, מוזיאון d’art de Joliette מוכר כמוזיאון האומנות הגדול ביותר בקוויבק, בזמן שהוא מקפיד לעמוד במטרות של שימור, הפצה ומחקר בתחום האומנות החל מאמצע המאה הקודמת. כיום המוזיאון ממשיך להרחיב את הקולקציה הקבועה שלו שמכילה כרגע כ-8,500 יצירות המוצגות בארבע קולקציות – אומנות קנדית, אומנות אירופאית, אומנות מודרנית וארכיאולוגיה.

גלריות לעבודות וידיאו_photography Steve Montpetit

גלריות לעבודות וידיאו_photography Steve Montpetit

השיפוץ וההרחבה של המבנה המקורי הייתה נדרשת לחלוטין על מנת להציע מגוון רחב של חללי תצוגה לקולקציות המתרחבות הקבועות וכן על מנת ליצר מקום לקולוקציות מתחלפות שמגיעות למוזיאון. בנוסף, הנהלת המוזיאון רצתה ליצר חללים שיוכלו לקיים בהם אירועים תרבותיים וחינוכיים לכלל האוכלוסייה.

חזית המבנה מכיוון הנהר_photography Steve Montpetit

חזית המבנה מכיוון הנהר_photography Steve Montpetit

התוספת של חלל גלריות גמיש, חדרי אנימציה לאוכלוסייה צעירה, בית קפה, חדר ישיבות ומרפסת גג הייתה דרושה כדי לפתוח את המוסד לאוכלוסייה באזור ובכך להוות חלק בחיים של התושבים בסביבה.

המטרה של המתכננים הייתה להדגיש את הקשר של המוזיאון לציבור והיא הושגה על ידי הוספה של שלושה נפחים חדשים למבנה הקיים המדגישים את הדינמיות שלו ומספקים גם הצצה לעוברי אורח לתוך המתרחש בתוך החללים. חללי ההרחבה ממסגרים מבטים לכיוון הנהר הסמוך ומכניסים את העיר עצמה לתוך המבנה.

תוספת המבנה_photography Steve Montpetit

תוספת המבנה_photography Steve Montpetit

מאז הפתיחה של ההרחבה, המקום הפך לחלק בלתי נפרד מהפעילות הקהילתי והתרבותית של העיר והוא מספק מקום מפגש לפעילויות חברתיות כמו שיעורים קהילתיים, סטודיו יצירתי, הופעות, תערוכות, סיורים מודרכים, קוקטיילים ועוד.

מבואת כניסה_photography Steve Montpetit

מבואת כניסה_photography Steve Montpetit

תשומת לב מיוחדת ניתנה לבניין המקורי על ידי גילוי וניקוי של שלד הבטון הקיים שחופה בריקים וטיח במשך השנים. כדי ליצור חלל כניסה מרשים ודרמטי חלק מרצפת הקומה השנייה נוסרה על מנת ליצר חלל כפול. עבודת אומנות מרשימה, מוקמה בצורה יזומה בראש גרם המדרגות העיקרי של האגף החדש כחלק מההבנה של הקשר בין אומנות לאדריכלות.

 

האגף החדש בעל אופי מנימליסטי_photography Steve Montpetit

האגף החדש בעל אופי מנימליסטי_photography Steve Montpetit

 

השיפוץ נגע גם בכל ההיבטים הטכניים של הבניין הישן והביא את כולם למאה הנוכחית, כל מערכות החשמל, מים וביוב שופצו, הבניין כולו נאטם מחדש לחדירת מים וכן חללי המשרדים והארכיון שופצו גם כן.

האדריכלים האחראיים על הפרויקט הם  Les architectes FABG, משרד הפועל מעל 50 שנים וייצר מגוון פרויקטים חשובים ופורצי דרך באזור.