מה חדש באוסטרליה

בונגלו משנות ה-80 הפך לבית קיץ יוקרתי למשפחה אוסטרלית

עיצוב הפנים של הבית מציג גישה מונוכרומטית ורגועה_Photography Felix Forest


הסתכלות חדשנית על בתי הקיץ המסורתיים באירופה הייתה הבסיס לשיפוצו של בונגלו ישן בסידני, אוסטרליה, בעלי הבית החדשים החליטו לשפץ את המבנה הישן מכיוון שקנה המידה שלו לא התאים לצרכים ולאורך החיים שלהם. העיצוב החדש התמקד במציאת פתרונות איכותיים לצרכי המשפחה, יצירת תנועה טובה יותר בחלל תוך שמירה על קווי מבט אל הנוף ושילוב של חומרים מיוחדים המעצימים את הנוף.

סקלת צבעים בהירה ושילוב בין חומרים רבים היוצרים עושר ותחושה ביתית_Photography Felix Forest

אחת ההחלטות החשובות שהתקבלה בתחילת הפרויקט היתה לחזק את הקשר בין הפנים לחוץ ולהתמקד במסגור האדריכלי של הנוף, ולכן הוקדשה עבודה רבה לפיתוח החללים החיצוניים של הבית. תכנון הגינה התבסס על יצירת פרופורציות נכונות שייצרו אווירה של פרטיות ובו זמנית יציעו את מגוון צרכי האירוח של בעלי הבית. הרעיון לפיתוח החוץ היה לצמצם אותו למינימום על מנת לא למשוך את הפוקוס מהיופי הטבעי של הסביבה ולכן הוחלט על גישה מינימליסטית שהופכת את הנוף עצמו לנקודת המשיכה המרכזית.

אחת הגינות המקיפות את הבית_Photography Felix Forest

השוני בעיצוב בית נופש מבית רגיל הוא הצורך ביצירת קשר המשכי ומוחלט בין חללי האירוח הפנימיים והחיצוניים של הבית, שהופך אותם לחלק המרכזי של הבית. תכנון נכון של הספים של המבנה מאפשרים לפתוח ולסגור אותו בהתאם לצורך. בכך מתאפשר מגוון רחב של אפשרויות לשילוב של חיים ואירוח בחללים החיצוניים של הבית יחד עם חללי הפנים.

החללים הציבוריים של הבית זולגים כלפי חוץ_Photography Felix Forest

הקו העיצובי של הבית כולו מבוסס על “עבודת יד”  – כל אביזרי הקצה, חומרי הגמר, גופי התאורה והחיפויים השונים יוצרו בשיטות מסורתיות ובעבודת יד. עיצוב הפנים המאופק, בעל פלטת הגוונים האחידה והשקטה, יוצר תחושה של חלל בעל היסטוריה וחיים.

חדר שינה ראשי_Photography Felix Forest

שיתוף הפעולה משלב התכנון בין האדריכלים, הקבלן, המהנדס ושאר המבצעים היה חלק מאוד חשוב בפרויקט והוא זה שהביא לתוצאה התכנונית הנכונה ביותר עבור בעלי הבית. עבור הלקוחות התקציב של הפרויקט הוקדש להחלטות שישפרו את איכות המרחב ושיפורו, והם הביעו נכונות להשקיע תקציב נרחב על מנת ליצר חלל מתוחכם ובעל מורכבות תוך כדי ביטחון מלא בתהליך העיצוב ובערך שלו.

פלטת החומרים ממשיכה לכלל חללי הבית_Photography Felix Forest

ALEXANDER&CO הוא סטודיו לעיצוב רב תחומי שעובד על פרויקטים בכל רחבי העולם, הסטודיו עוסק באדריכלות, עיצוב פנים, ניהול פרויקטים, סטיילינג, מיתוג ועוד.

 

מה חדש בבלגיה

קולקציה מודרנית וחדשנית של ברזים מבלגיה משנה את כללי המשחק

CO המעצבים מסטודיו _Photo credit – Senne Van der Ven


Andrew היא קולקציה של ברזים לבית בעיצוב מאופק, אלגנטי ואינטגרלי המציעה פתרונות כללים לעיצוב חדרי אמבטיה בעלי איכויות גבוהות במיוחד. הקולקציה כוללת מגוון ברזים להתקנה על הקיר או על גבי משטח לחדרי אמבטיה או מטבח.

ברז לכיור רחצה בשחור מט_Photo credit – Bernard Gauthier

השפה העיצובית של Co.Studio מתורגמת ליצירת פריטים ללא מאפייני זמן ובעלי הפשטה מוחלטת לצורות הבסיסיות ביותר ובכך מייצגת הקולקציה את הצורה הבסיסית ביותר של המים עצמם. הברזים בקולקציה מינימליסטים, הידית אינטגרלית ומוטמעת בגוף הברז, מדובר בהחלטה שאינה רק פונקציונלית אלא היא הצהרה מוחלטת על החשיבות של הצורה בעיצוב, השימוש בברז הינו אינטואיטיבי וארגונומי בצורה מפתיעה.

תמונות מתהליך העבודה_Photo credit – Serge Brison

המעצבים מספרים שפיתוח הקולקציה התחיל כיוון שהם הרגישו שהם לא מצליחים למצוא כלים סניטריים מעוצבים ומודרניים שיתאימו לפרויקטים שלהם, “כמעצבים היתה לנו בראש תמונה ברורה של הברזים שהיינו רוצים לשלב בפרויקטים שלנו, והברזים הקיימים לעולם לא ענו לצרכים שלנו”. שיתוף הפעולה עם חברת rvb® אפשר למעצבים להגשים את החזון שלהן ולהפוך אותו למציאות, כך מספר Christian Van Suetendael מ – Co.Studio.

סט ברזים לאמבטיה בגימור כרום_Photo credit – Bernard Gauthier

כאשר הסקיצות הראשונות של הקולקציה הוצגו ל-rvb® הם מיד התגייסו עקב השילוב בין המקוריות והעידון העיצובי. הדרישות של המעצבים עוררו השראה בצוות הפיתוח ולמרות הניסיון הרב במציאת פתרונות טכנולוגיים הפרויקט הצריך מאמץ נוסף, האתגר היה במציאת פתרון מכני יעיל ואפקטיבי לתוך מוצר רגיש ובעל דרישות ארגונומיות גבוהות במיוחד ובו זמנית לשמור על איכות גבוהה והתקנה קלה לכל אנשי המקצוע.

ברז קיר בגימור כרום_Photo credit – Bernard Gauthier

המוצרים בקולקציה מציעים גימורים של כרום, שחור מט, ניקל מוברש וגוונים נוספים לפי הזמנה אישית כמו כחול מט או ברונזה, כולם שומרים על המאפיינים הטהורים של העיצוב ועל האיכויות הגבוהות של המותג.

הקולקציה זכתה בפרס הזהב לעיצוב אירופאי לשנת 2017 בקטגוריית חדרי הרחצה ובפרס הזהב בקטגורית המטבחים.

Co.Studio מאנטוורפן נוסדו ב-1998 והם מתמחים באדריכלות, עיצוב פנים ובעיצוב מוצר בהתאמה לדרישות שונות בפרויקטים שלהם. rvb® הוא מותג ותיק ויוקרתי ליצור ברזים הפעיל בבלגיה החל מ-1935, הקולקציה היא שיתוף הפעולה הראשון בין השניים.

ברז לחדר רחצה בכחול מט_Photo credit – Bernard Gauthier