מה חדש בפורטוגל? Casa Varatojo. מפתיע

מזרחית לעיר וטרס בפורטוגל, על גבעה ממנה נשקף נוף מדהים, ניצב בית Varatojo אותו תכנן משרד האדריכלים Atelier Data. צורתו המצולעת של המגרש ייחודית ועל מנת לנצל את השטח, את החשיפה לשמש ואת כיווני הרוח שסביבו באופן מיטבי, תוכנן הבית בצורת ספירלה הדרגתית, המתחילה ברמפת הכניסה וצוברת גובה עד לנקודת השיא, שהיא גובהו המלא של הבית. שטחו של הבית כ-380 מ”ר והוא מחולק לשלושה מפלסים.

 

 

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, עיצוב מינימליסטי אך חם ועשיר

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, עיצוב מינימליסטי אך חם ועשיר

 

בקומת הקרקע מוקמו החללים הציבוריים – מטבח, סלון ופינת אוכל, שתוכננו כחלל פתוח והמשכי. מצדה השני של הקומה מוקמו חדרי אורחים וחדרי השינה של הילדים, המופרדים מהחלל הציבורי באמצעות אזור משחקים ועבודה. בקומה הראשונה נמצאת סוויטת ההורים והיא כוללת מרפסת צפונית גדולה וחדר רחצה עם חלון הפונה אל הגינה. במרכז הקומה התחתונה מוקמה בריכה המשקפת את הנוף המרשים, ממנה ניתן להגיע לשתי גינות פרטיות משני צידי הבית.

 

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, הנוף המרהיב משתקף דרך הבריכה

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, הנוף המרהיב משתקף דרך הבריכה

 

סקלת החומרים בהם נעשה שימוש בבית מייצגת שילוב בין טכניקות וחומרים מסורתיים לבין חשיבה עדכנית ונסיונית, תוך העדפת חומרים ממוחזרים. חומרים עיקריים במבנה הם עץ, שעם, בטון וגבס, ולצדם אדני רכבת שמשמשים כאן כמעין גדר המלווה את רמפת הכניסה.

 

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, חלל ציבורי פתוח והמשכי בקומת הקרקע

Atelier Data, photographs- Richard John Seymour, חלל ציבורי פתוח והמשכי בקומת הקרקע

 

עיצוב הפנים של הבית מודרני ומינימליסטי, בחירת החומרים יוצרת עושר של טקסטורות בחללי הפנים ומדגישה את הנוף המרהיב הנשקף דרך החלונות הגדולים. בתכנון האזורים החיצוניים נעשה מאמץ לשלב בין התכנון לבין הנוף המקומי, האדריכלים בחרו צמחייה מקומית שמתחשבת בסוג הקרקע ובתנאי מזג האוויר.

 

Atelier Data, תכנית קומת קרקע

Atelier Data, תכנית קומת קרקע

 

לתיאום פגישה עם מעצב

[lm_proxy lm-426 lm_form:14473 lm_key:89b2efde20434e279f8dfd416253a009 alsosendemail:yes]